La aproape cinci ani de la moartea regretatului actor, Zachary vorbește pentru prima data despre moartea tatălui său, iar mărturisile făcute de el au emoționant întreaga lume.

Actorul din „Mrs Doubtfire” a decis în 2014 să-și încheie socotelile cu viața și s-a sinucis. Ulterior, s-a aflat că acesta avea dureri crunte și fusese diagnosticat cu demenţa difuză cu corpi Lewy.

Fiul lui Robin William, dezvăluiri emoționante despre tatăl său la aproape 5 ani de la moartea luiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

„Să fiu fiul lui Robin Williams a fost minunat în multe feluri (…).  A fost sfâșietor pentru că el încă mai ieșea și  vorbea cu lumea și dorea să își împărtășească sentimentele, râsul și umorul cu toți cei din jur. Și, deși el suferea și se lupta cu boala, tot mergea și susținea spectacole. Îl admir și îl iubesc și faptul că a trebuit să îl împart cu lumea întreagă a fost foarte dificil”, a declarat Zachary în interviu.

 

Zachary, fiul cel mare al lui Robin  din primul mariaj al aactorului cu Valerie Velardi,  a dezvăluit faptul că tatăl său nu a fost un om care să accepte uşor ajutorul celorlalţi, aşadar era destul de dificil să îi fie alături în condiţiile în care actorul refuza ca apropiaţii săi să îşi exprime grija sau compasiunea în mod făţiş.

Robin Williams suferea de o formă foarte severă de demență

„Nu știam ce pot să fac sau cum îl pot susține mai bine pentru că nu era mereu deschis la a vorbi despre durerile și problemele lui personale”, a mai spus Zachary despre tatăl lui. „Viața poate fi scurtă și este foarte importat să împărtășești cu ceilați dragostea și sentimentele de afecțiune”, a concluzionat Zachary.

„A fost trist să văd pe cineva care suferea așa. In calitate de membru al familiei si copil, vrei să faci tot ce-ți stă în putință pentru a ajuta și usura o durere personală intensă „, a explicat el.

„Au fost momente în care m-am simtit pur și simplu neputincios. Nu știam ce pot face sau cum aș putea fi de cel mai bun sprijin pentru el”, am mai spus Zachary.

 

Robin Williams ar fi împlinit pe 21 iulie, 68 de ani, dar din păcate lupta grea cu acestă boală cumplită, , atacurile severe de anxietate, dar şi depresia de care suferea l-au determinat să îşi pună capăt zilelor la 63 de ani, pe 11  august 2014.  Susan Schneider, soţia actorului, a dezvăluit ulterior că Robin s-a sinucis pentru că nu putea să accepte că este atât de bolnav.

„Cea mai mare luptă a vieţii sale a fost împotriva demenţei cu corpi Lewy. Aceasă boală îngrozitoare atacă creierul. Indiferent de numărul medicilor la care am mers, simptomelor pe care le-am urmărit şi testele pe care le-am făcut, de abia la autopsie am aflat că ne luptam fără să ştim cu o boală mortală. O boală care nu are vindecare. Efectele devastatoare ale corpilor Lewy asupra creierului lui Robin au fost unele dintre cele mai groaznice cazuri cu care s-au întâlnit vreodată specialiştii. Cu toate acestea, inima lui a rămas puternică“, a spus Susan.

Înainte să se sinucidă, el nu își mai amintea cuvinte, nu mai putea dormi, nu mai putea estima distanțele și uneori rămânea blocat pe loc și nu se putea mișca.

Citește și: