Micheal Richardson, care avea doar 14 ani când mama lui a murit, a vorbit pentru prima dată într-un interviu pentru The Times despre dispariția subită a celei care i-a dat viață. Devenit actor, ca și părinții lui, Micheal susține că și-ar dori să se așeze lângă mama lui și să poarte discuții cu ea ca un adult.

Tânărul de 25 de ani a acordat acest interviu împreună cu tatăl lui, pentru a-și promova fiul „Made InItaly”, în care joacă fix rolurile de tată și fiu.

„A fost o mamă grozavă, grozavă. Mi-ar plăcea să port conversații de adult cu ea, despre industria filmului, despre muzică. Am fost băiatul mamei, iar ea a fost cea mai bună prietenă a mea, fără niciun dubiu. Iar toate acestea au făcut pierderea și mai grea”, a povestit fiul lui Liam.

„A fost atât de brusc. Când se întâmplă ceva așa, neașteptat, un accident complet ciudat, într-adevăr în mintea ta lucrurile nu mai au sens. Indiferent dacă tu crezi în destin sau nu”, a mai adăugat acesta.

Made in Italy (2020) directed by James D’Arcy and starring Yolanda Kettle, Michel Richardson, Souad Faress and Liam Neeson. A bohemian artist travels from London to Italy with his estranged son to sell the house he inherited from his late wife.SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Micheal a recunoscut că pierderea mamei sale la o vârstă atât de fragedă și-a pus amprenta asupra sa și a mărturisit că deși a trecut atâta timp, adesea este lovit de o durere bruscă, sufocantă, în special când se gândește la copilărie.

„Simt că am avut o educație relativ normală, dar apoi am amintiri în care suntem într-o vacanță și spontan mama ar aduna pe toată lumea și i-ar spune: Hai, hai să scriem ceva. Hai să facem o piesă de teatru „, a dezvăluit el.

„Și bineînțeles că în jurul nostru erau actori celebri cu adevărat talentați, de la Sir Ian McKellen la Ralph Fiennes, și adunam cu toții și să scriem această piesă amuzantă.”, a mai povestit Micheal.

Deși Micheal este un descendent al dinastiei de actori Redgrave, bunica lui fiind celebra Vanessa Redgrave, el a ales să renunțe la numele tatălui, pentru a adopta numele de scenă al mamei, Richardson, dorindu-și astfel să o onoreze toată viața. „Folosesc acest nume pentru a-mi onora mama și mătușa, pe Joely, este cel mai bun mod de a o ține pe mama aproape de mine”, a explicat tânărul într-un interviu mai vechi.

Tânărul actor și tatăl său au explorat cumva relația lor de familie și tragedia pe care au trăit-o, în filmul „Made In Italy”, pelicula despre un bărbat (Robert) și fiul său înstrăinat (Jack) care călătoresc în Toscana pentru a vinde casa pe care au moștenit-o de la soția răposată a lui Robert. Povestea unui părinte și a copilului său, două ființe care luptă cu pierderea soției, respectiv a mamei.

De asemenea, a dezvăluit că tragedia morții mamei sale este una despre care familia a găsit că este pur și simplu prea dificil de vorbit.

„Este foarte simplu să te ferești de procesul durerii. Este atât de dureros să pierzi pe cineva apropiat, încât uneori cel mai ușor lucru pe care-l poți face este să-ți ascunzi trăirile sub preș. Așa a făcut tatăl meu. Încă încerc să mă obișnuiesc cu durerea. Singurul lucru util pe care l-am învățat este să păstrezi persoana respectivă în mintea ta și să o onorezi în orice fel poți”.

În același interviu, Liam a reflectat la lungmetrajul în care a jucat împreună cu fiul său: „Au fost anumite scene emoționante în film pe care amândoi am simțit că le putem face fără a le intelectualiza, le trăisem, să spunem așa”.

El a continuat: „Nu am de gând să spun că a fost terapeutic, ar fi prea ușor și prea hippie. Dar cred că poate ajuta la un moment dat să deschidem o ușă pentru conversațiile noastre despre o serie de lucruri. Așa sper”.

Natasha a murit la vârsta de 45 de ani, din cauza unui hematom epidural, în 2009, la două zile după ce s-a lovit puternic la cap în urma unui antrenament pentru începători la schi, în Quebec, Canada.

Foto: Profimedia

Citește și:

O recunoști? Vedeta noastră a împlinit 43 de ani, dar arată mai bine ca niciodată!

Adda a ajuns pe perfuzii! Ce a pățit artista?