Fiul actorului Robert Redford a murit vineri la vârsta de 58 de ani. James Redford era un cunoscut regizor și activist. El s-a stins din viață după o luptă lungă cu cancerul de ficat.

Vestea tristă a fost dată de soţia acestuia, Kyle Redford, într-un interviu pentru The Salt Lake Tribune. „A trăit o viaţă frumoasă, care a avut impact şi a fost iubit de mulţi. Îi va fi simţită lipsa. Ca soţie a lui de 32 de ani, sunt recunoscătoare pentru cei doi copii extraordinari pe care i-am crescut împreună. Nu ştiu ce ne-am fi făcut fără ei în ultimii doi ani”, a spus soția.

De asemenea, publicistul lui Robert Redford a anunțat luni că tatăl în vârstă de 84 de ani este în doliu alături de familia sa, după moartea fiului.

Resilience (2016) – filmstillSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Lupta lui James cu cancerul la ficat a început în urmă cu 30 de ani. Kyle a mai spus că boala a revenit în urmă cu doi ani și cancerul a fost descoperit în noiembrie 2019, în timp ce fiul lui Redford aștepta un transplant de ficat.

Acesta și-a exprimat recunoștința după ce a primit un transplant de ficat, care i-a salvat viața. Povestea a fost evocată în documentarul său HBO, „The Kindness of Strangers” (1999). James a produs filmul și a strâns bugetul de 600.000 de dolari de la fundații, companii și persoane fizice, chiar și de la părinții săi.

„În fiecare zi mor 10-12 oameni în așteptarea transplantului. Am văzut cât de norocos am fost”, declara fiul lui Redford la vremea respectivă.

James și tatăl său au înființat Redford Center, un ONG concentrat asupra documentarelor despre mediu.

Acesta a mai deschis James Redford Institute în 1995 pentru Transplant, pentru a strânge bani și echipamente, trăgând un semnal de alarmă în privința numărului foarte mic de donatori de organe.

La momentul decesului, James Redford tocmai terminase munca la un documentar intitulat „Where the Past Begins”, produs pentru seria „American Masters” de la PBS.

Citește și:

A ajuns de nerecunoscut. Frumoasa actriță a pierdut lupta cu kilogramele

Andreea Raicu, mesaj emoționant de ziua mamei sale, care a împlinit 81 de ani. Aceasta a fost externată, după ce a fost confirmată cu COVID-19