Începutul lunii noiembrie este cel mai delicat pentru familia lui Leo Iorga. Pe 2 noiembrie celebrul artist se stingea după o luptă crâncenă cu cancerul, iar soția, Paula, și cei doi băieți, Edy și Paul, i-au făcut parastasul de doi ani la Cimitirul Bellu, acolo unde este înmormântat.

Soția văduvă a venit de la Constanța pentru a fi prezentă la slujba de pomenire.

Nu l-am mai visat pe tata”

„Merg destul de des la Bellu. Merg de câte ori pot. În perioada asta dintre valuri am fost destul de ocupat, dar ajung de două ori pe lună, cel mai rar, iar cel mai des, aproape săptămânal.

Fac cu schimbul cu fratele meu, curățăm, dăm cu mătura, schimbăm bateriile la candele. Mama merge mai rar, pentru că ea s-a retras temporar la mare (n.r. la pensiunea de la Eforie). S-a dus astă vară la mare, să aibă grijă de vilă, și nu s-a mai întors. Tatăl ei, adică bunicul nostru, a murit și a mai rămas acolo cu bunica.

Slujba de pomenire în sine am făcut-o la cimitir, la Bellu, cu părintele nostru duhovnic, iar masa s-a transformat într-o donație către o mănăstire, din care au făcut pachete pentru sărmani. Dragoș Frîncu, părintele duhovnic, și cel mai bun prieten al lui tata, a compus o melodie pe care a cântat-o la chitară, în memoria tatălui nostru. A fost un moment frumos.

Din păcate, nu l-am mai visat pe tata, mi-e foarte dor de el. M-am uitat zilele astea printre poze și, culmea, am o poză de acuma proape 20 de ani, cu el la Cimitirul Bellu”, a declarat pentru Click! Edy, fiul cel mare al artistului.

„Aș respecta decizia mamei dacă s-ar pune problema să își refacă viața”

Acum se gândește la mama lor, la Paula, care locuiește mai mult la Eforie, unde are o vilă de vacanță. Nu stă singură, o are aproape pe mama sa, care este destul de în vârstă, însă lui Edy îi e teamă de clipa în care din cauza împrejurărilor vieții va rămâne singură.

„Mama este o fire luptătoare, chiar dacă încă e afectată, încearcă să nu ne arate. I-am zis să se gândească foarte bine la ea, pentru că nu aș vrea să rămână singură. Am avut o discuție foarte sinceră în care i-am spus că aș fi de acord cu ea, i-aș respecta decizia dacă, vreodată, s-ar pune problema să își refacă viața. Nu zice nimeni să o iei de la capăt, să iubești, să te căsătorești, dar măcar să ai o persoană lângă tine, ar ajuta mult. Tata e de neînlocuit, clar.

Mă gândesc că, la un moment dat, va muri și bunica și va rămâne complet sigură. Noi vom fi mereu pe lângă ea, dar vom avea și noi la un moment dat familii și nu știm dacă ne vom mai vedea zi de zi”, ne-a mai spus Eduard Iorga.

Paula Iorga: „Mă arde tare dorul de tine”

Deocamdată, Paula este cu gândul doar la Leo Iorga, iar imaginea omului pe care l-a iubit nu o părăsește nicicând.

„Azi e ziua lipsă din calendarul vieții mele, pentru că jumătatea sufletului meu a plecat odată cu tine, Puiul meu drag. Simt ca tu ești bine acolo unde ești și-mi doresc să fiu la fel. Iartă-mă, te rog, dar nu reușesc oricât m-aș strădui! Mă arde tare dorul de tine…

Fie ca Bunul Dumnezeu să ne pomenească în Împărăția Lui! Veșnica ta pomenire, Leo Iorga! Azi, la Bellu a ieșit soarele când am ajuns la tine la mormânt. Sigur ne așteptai să fim într-un spirit unit cu toții din nou…

Sunt sentimente greu de descris…Veșnica ta pomenire, Pui drag! Dumnezeu să te pomenească în Împărăția Lui”, a scris Paula Iorga pe Facebook.

Vezi și Doliu în lumea muzicii! Liderul trupei Cargo, Adi Bărar, a murit după ce a fost infectat cu COVID-19

Citește și:

Kristen Stewart e în culmea fericirii! Iubita ei a cerut-o în căsătorie!

Povestea de iubire dintre Mihai Petre și Elwira. S-au cunoscut când ea avea doar 18 ani