Cântărețul s-a făcut remarcat pentru prima dată, în 1996, la emisiunea „Școala Vedetelor”, marca TVR, apoi devine membru al trupei „Vița de Vie”, fondată de Sorin Tănase și Sorin Dănescu. Împreună, îi cuceresc pe fani cu piesele lor muzicale, astfel că vor câștiga Premiul pentru debut în 1998 pentru albumul „Rahova”, Premiul pentru cea mai bună trupă rock și cea mai bună piesă rock în anul 2000 pentru „Fenomental”/„Basul și cu toba mare” și Premiul pentru cel mai bun album de rock alternativ în anul 2001, pentru „Exxtra”.

De-a lungul timpului, cântărețul a făcut parte din juriul mai multor emisiuni concurs televizate, printre care Vocea României (Pro tv) și Megastar (Prima tv), s-a auzit inclusiv la radio, iar în pandemie a ținut legătura cu fanii prin intermediul live-urilor de pe pagina de Facebook a Electric Castle, o emisiune de o oră și jumătate care s-a numit „Backstage Pass”.

Când vine vorba despre viața personală, Adrian și Lisa se completează reciproc, chiar dacă sunt „firi opuse”. Au doi copii talentați, iar Toma, copilul cel mare, s-a dus într-o zonă diferită de cea a tatălui său.

Invitat la podcastul produs și găzduit în exclusivitate de canalul de Youtube Happyfish „Aproximativ discuții”, cu Gojira, Adrian Despot a povestit cum fiul său „a lăsat tot: chitara, boxe, pian și s-a apucat de baschet și de trap”.

Poți urmări podcastul integral pe YouTube.