În vârstă de 43 de ani, împliniți chiar luni, Toma Cuzin a lucrat pe șantier, în mină, a fost dansator la „Doina Gorjului“ și iubește aceeași femeie de la vârsta de 16 ani. Femeie care i-a dăruit și doi copii.

Toma Cuzin si familia lui

“Am fost dansator la «Doina Gorjului», miner, electrician, agent imobiliar, bucătar, gardă de corp și altele. Am lucrat miner un an și jumătate, după care m-am transferat ca dansator. M-am transferat în interes de serviciu, din funcția de miner, în funcția de balerin”, povestea Toma Cuzin, conform Click.

Meseriile pe care le-a practicat cu mare plăcere l-au ajutat foarte mult în cariera de actor, de mai târziu. „Capeți o ușurință de a te adapta oricărei situații, te transpui mai ușor în pielea personajului”, spune actorul, născut în Drăgănești-Olt.

La 11 ani a plecat de acasă

A copilărit muncind pe şantier, iar la 11 ani şi-a luat trăistuţa şi a plecat în lume, la oraș, pentru a face școală. Ziua era la școală, după-amiaza la muncile câmpului. A terminat liceul, a devenit electrician şi a coborât în mină vreme de 14 luni, pentru că acela era singurul loc de muncă unde se făcea carte de muncă, după cum a explicat el.

Apoi a vrut să simtă, aşa că s-a transformat din miner în dansator al Ansamblului „Doina Gorjului“, deşi habar n-avea să danseze și nici nu prea-i plăcea. A urmat armata, unde s-a dus de bunăvoie şi de unde a fugit când nu i-au dat permisie să-şi vadă iubita. Fata de care s-a îndrăgostit fulgerător la 16 ani şi de care nu s-a mai despărţit niciodată. Fata care l-a convins să se mute în Bucureşti.

Nu şi-a dorit să devină actor, la admitere s-a prezentat din ambiţia de a le demonstra unor amici cât de mult greşesc. Nu a simţit nicio emoţie în faţa comisiei, dar totul s-a schimbat odată ce a început cursurile. Actoria l-a ajutat să se descopere şi l-a învăţat să fie autentic. Probabil ăsta este şi motivul pentru care nu se va obişnui niciodată cu succesul şi va rămâne unul dintre cei mai simpli oameni celebri.

Soția lui Toma Cuzin este artist plastic

Toma Cuzin s-a îndrăgostit de Cristina pe când avea 16 ani, iar de atunci n-a mai văzut în fața ochilor altă femeie. “Am cunoscut-o pe un lac, unde se duceau copiii să facă baie. Am văzut-o şi trei ani n-am mai văzut nimic în faţa ochilor”, povestea actorul pentru Adevărul.

Pentru ea a fugit din armată, atunci când nu a orimit permisie.

Iată ce își amintește Firicel despre începutul relației cu Cristina. „Eu eram miner şi intrasem într-o familie de artişti, de oameni de cultură, mama ei era profesoară, tatăl ei era inginer, iar ea, artistă. Îţi dai seama cum eram eu… La întâlnirile cu ei nu trebuia să se vadă şi să se simtă…

Cumva, am reuşit să-i păcălesc până n-a mai fost nevoie să mă prefac în faţa lor. Ei m-au plăcut oricum, am avut o relaţie foarte bună.

Mama ei, fiind profesoară de Română şi Franceză, chiar m-a învăţat gramatică. Mă hotărâsem să dau la Sport şi mama ei m-a învăţat să vorbesc, să scriu cât de cât corect şi aşa am intrat la Facultatea de Sport, dar nu am terminat-o, pentru că în 2002 m-am apucat de actorie”, a povestit Toma Cuzin.

Vezi și Ce face Gianina din „Las Fierbinți” în izolare! Imaginile care au cucerit internetul

Citește și: