Finala „Românii au talent” 2023 de vineri, 12 mai, poate fi confundată cu „Next Star” sau cu „Vocea României” junior. Din cei 11 finaliști, doar unul are 22 de ani, iar un altul, 18. În rest, numai copii și adolescenți, cu toții talentați și motivați să-și schimbe viața cu banii și cu notorietatea de la PRO TV.

Vinerea trecută, pe scena „Românii au talent” au urcat ultimii 12 semifinaliști ai acestui sezon, iar seara s-a încheiat cu un tablou complet al finalei ce va urma săptămâna aceasta. Telespectatorii au decis următorii cinci calificați în marea finală, de pe 12 mai: Olya și Valera, Taheira Sașa, Sara Piliego, Sandip Brahamin și Eduard Dragu.

Cand e finala „Românii au Talent 2023”

Finala „Românii au talent” 2023 se va difuza live vineri, 12 mai, la PRO TV, de la ora 20.30. Emisiunea este transmisă live și pe Voyo.ro, tot de la ora 20.30. Pe scenă vor urca 11 finaliști, care vor încerca să surprindă cu talentul lor, pentru că decizia finală nu mai aparține juriului, ci publicului, care își poate vota concurentul preferat. Premiul cel mare este de 120.000 de euro.

Cine se luptă pentru premiul de originalitate, de 10.000 de euro

Acestora li s-a alăturat și Carina Veghiu care a primit un wild card din partea celor patru jurați. Ei se alătură celorlalți concurenți, votați de public în semifinala 1, din 28 aprilie: Albert Gugulan, Bianca Avram, Monique Family, Oleg Spînu și Rareș Prisacariu. Pentru premiul de originalitate, de 10.000 de euro, sunt nominalizați Bianca Avram, Oleg Spînu, Sandip Brahamin și Denisia Sănduleac.

Bianca AvramSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

Cine sunt concurenții din finala „Românii au talent” 2023

Rareș Prisăcariu, 7 ani

Rareș Prisăcariu este băiețelul genial din Botoșani, care la doar 7 ani recită impecabil din Mihai Eminescu și alți grei ai literaturii. Rareș a primit golden buzz de la Smiley și Pavel Bartoș. După prestația lui de la „Românii au talent” au apărut numeroase reacții dure, însă părinții săi dau asigurări că puștiul face totul din plăcere, fără să fie obligat să învețe ceva împotriva voinței lui.

Rareș Prisăcariu, 7 ani

Bianca Avram, 16 ani

Bianca Avram a fost trimisă direct în semifinală de golden buzz-ul lui Mihai Bobonete. Bianca este o adolescentă frumoasă și talentată, care face dans de 7 ani, pe lângă gimnastică și balet. Bianca Avram are 16 ani și vine din Constanța, iubește dansul și spune că toată ziua este în sală pentru a se pregăti.

Bianca Avram, 16 ani

Monique Family, trupă de dans formată din copii cu vârste între 5 și 16 ani

Monique Family, trupa de dans care a ajuns în finala „Românii au talent 2023”, a adus în fața juraților o explozie de energie. Membrii trupei sunt copii de vârste diferite, de la 5 la 16 ani, elevi la școala de dans „Monique”. Aceștia au fost aleși dintr-un număr total de 7 grupe, care muncesc din greu la antrenamente.

Monique Family

Albert Gugulan, 17 ani

Albert Gugulan are 17 ani și locuiește în Buzău. Concurentul este elev la Liceul de arte din Buzău și studiază pianul de la vârsta de 5 ani. Albert moștenește dragostea pentru muzică și talentul său de la părinți, mama lui fiind solistă vocală, iar tatăl lui, acordeonist.

Albert Gugulan, 17 ani

Oleg Spânu, 15 ani

Oleg Spînu are 15 ani și vine din Corlățeni, Republica Moldova. Concurentul a interpretat în preselecții o piesă de folclor, care i-a făcut pe spectatori să se ridice de pe scaune.

„Numele meu este Oleg Spînu, am 15 ani și mă ocup cu muzica încă de mic. I-am cerut voie mamei să cânt în stradă și acolo am cântat o vară întreagă, câte o oră în fiecare zi. Îmi plăcea asta și mă motiva. Așa au început oamenii să mă cheme la zile de naștere, la nunți, la cumetrii, la botezuri, dar nu toată seara că eu sunt mic și să nu obosesc.

Lumea mă plătește când merg la ei și mă simt și eu că sunt o personalitate în familie. Mama e bucuroasă, tata e bucuros, sora, fratele. Ei s-au străduit și au muncit să mă crească și deja și eu să am grijă pentru ei”, a povestit Oleg, la emisiune.

Oleg Spânu, 15 ani

Olya și Valera, 10 și 15 ani

Olya și Valera au o poveste emoționantă. Cei doi copii vin din Ucraina, țară grav afectată de război. Copiii au găsit puterea de a-și continua antrenamentele de acrobație și au arătat o performanță inegalabilă la „Românii au talent”. Copleșită de emoții, Andra le-a acordat Golden Buzz.

Olya și Valera, 10 și 15 ani

Taheira Sașa, 13 ani

Taheira Sașa din București este cea care l-a făcut pe Dragoș Bucur să apese pentru a doua oară în acest sezon butonul auriu și s-a calificat direct în semifinale, în urma unui moment incredibil de acrobație. Pasionată de circ, susținută de întreaga familie și dornică să scrie istorie, puștoaica a arătat că nu există imposibilul.

Taheira Sașa, 13 ani

Sara Piliego, 12 ani

Sara Piliego are 12 ani, s-a născut în Italia, dar acum locuiește în București. Concurenta de la „Românii au Talent”, sezonul 13, a prezentat în audiții un moment de dans contemporan, care avea să o propulseze direct în semifinala concursului de talente. A primit golden buzz de la Mihai Bobonete.

Sara Piliego, 12 ani

Sandip Brahamin, 22 de ani

Sandip Brahamin are 22 de ani și vine din India. Talentul lui Sandip este dansul și l-a descoperit în copilărie, când un grup de bătrâni de la el din sat l-au pus să danseze. Numește această pasiune: viața lui, meditația lui, aerul sufletului său. Nu are studii în acest sens, este complet autodidact.
Specialitatea lui este “popping” și, în mod natural, idolul său este Michael Jackson. Crede că punctele lui forte sunt mișcările sale care îl vor ajuta să câștige Românii au talent.

Sandip Brahamin, 22 de ani

Eduard Dragu, 18 ani

Eduard Dragu este un pianist desăvârșit. Eduard a fost diagnosticat la un an şi nouă luni cu autism infantil. Pentru ca el să poată merge la şcoală fără însoţitor, alături de alţi copii de vârsta lui, a fost nevoie de şase ani de terapie neîntreruptă, şase ani de perseverenţă şi curaj din partea mamei lui şi a celor apropiaţi. Ca să îl scoată din lumea lui, mama i-a cumpărat lui Eduard un pian. În primele 4 luni, el nu a intrat deloc în camera cu pianul, apoi a început să cânte, dintr-o dată, piesele auzite prin casă.

Eduard Dragu, 18 ani

Carina Veghiu, 11 ani

Carina Veghiu este o fetiță din Ploiești, de doar 11 ani, a cărei voce intră direct în inimi. Așa a simțit și Andi Moisescu, care a apăsat butonul auriu fără să ezite, asigurându-i un loc în semifinală. Carina a ajuns în finala „Românii au talent” 2023 și își dorește, cu ardoare, și acest premiu în vasta ei colecție de trofee.

Carina Veghiu, 11 ani

Darius Mabda este marele câștigător din sezonul trecut

Emisiunea „Românii au talent” sezonul 12 a fost câștigată de Darius Mabda, puștiul care la momentul respectiv avea 13 ani. Darius a impresionat cu numărul lui de dans, iar acum este tot mai aproape de visul său cel mare, acela de a deveni un balerin cunoscut. Pe locurile doi și trei s-au clasat Emanuel Ion și Martina Meola. La începutul acestui an, Darius a ajuns în SUA, la „America’s Got Talent: All Stars”, unde l-a impresionat până și pe durul Simon Cowell cu talentul lui.

Citește și: Cine este Taheira Sașa, fetița care a primit golden buzz de la Dragoș Bucur. De ce nu a fost niciodată la o școală publică

Citește și: Reacții dure după momentul lui Rareș Prisăcariu, de la „Românii au talent”: „Mai rar am văzut ceva mai trist”, „Lăsați copiii să aibă copilărie”. Ce spune psihologul

Citește și: Ce meserii au părinții lui Rareș Prisăcariu, copilul-minune de la „Românii au talent”: „Nu a fost niciodată forțat să învețe ceva”

Citește și: Carina Veghiu și momentul magic de la „Românii au talent”. Cine e fetița cu voce ireală, care a primit golden buzz de la Andi Moisescu