Copilul meu nu are telefon. E singura din clasă care nu are

Într-o discuție în emisiunea The Morning Show, P!NK a vorbit, printre altele, despre regulile pe care le impune copiilor săi.
Astfel, s-a aflat că artista nu îi dă voie lui Willow, fetița sa de 11 ani să aibă telefon, în ciuda faptului că toți ceilalți copii de la ea din clasă au unul.

„Copilul meu nu are telefon. E singura din clasă care nu are unul. E greu. Mulți dintre prietenii mei au copii ce au conturi pe TikTok, eu nu le dau voie. I-am spui lui Willow că nu mă interesează despre alții, ei nu sunt copiii mei. Tu ești copilul meu.”, a explicat cântăreața.

Faptul că mama sa se bucură de un anume nivel de faima, face ca lucrurile să fie cu atât mai dificile atât pentru adolescentă, cât și pentru mama sa, în vârstă de 43 de ani.

„Privirile sunt ațintite asupra sa”.

Motivul pentru care P!NK vrea să-și țină copiii departe de spațiul virtual și de rețelele sociale țin de protecția celor mici.

„I-am spus verde-n față ‘Dacă poți să găsești vreo dovadă, dintr-o sursă sigură de informare, care să arate că rețelele de socializare sunt benefice pentru tine, primești telefon'”.

Rețelele sociale pot fi benefice, dar și dăunătoare tinerilor

Deși poate fi privită ca fiind prea exigentă, abordarea lui P!NK pare a fi în concordanță cu rezultatele studiilor efectuate în legătură cu efectele rețelelor de socializare asupra copiilor și adolescenților.

Conform Mayoclinic, rețelele sociale distrag atenția copiilor, le perturbează ritmul natural al somnului și îi expune la bullying, presiuni sociale, informații false și imagini trunchiate legate de viața perfectă a altora.

La polul opus, însă, aceeași sursă arată că ar exista și câteva beneficii pentru tineri, când vine vorba de rețelele sociale.
Acestea ajută adolescenții să își creeze identități virtuale, să-și facă prieteni și să comunice cu ceilalți.
Prin intermediul rețelelor sociale, tinerii ce sunt marginalizați pot găsi aici suportul de care au nevoie.

Imagini: Instagram | P!NK