În urmă cu trei ani, Mihai Stoica avea să trăiască un coșmar: unicul lui copil se lupta cu o maladie cumplită, descoperită destul de târziu: cancerul. Cu speranță, cu un plan de bătaie bine pus la punct și cu un tratament cu citostatice la Viena, care a dat roade, Teodora avea să câștige lupta.

Tânăra este vindecată și, după o pauză în social media, firească, Teodora a revenit puternică și optimistă și decisă să-i ajute și pe alții. Iată ce povestea ea pe rețelele sociale.

Fiica lui Meme Stoica, Teodora Stoica: „Nu mănânc nimic procesat, nu mănânc zahăr”

”Acum 3 ani am avut o problemă de sănătate care mi-a dat două opțiuni: să accept limitele impuse sau să mă adun și să înfrunt situația head-on. Nu imediat, nu cu încrederea pe care o am acum, însă am respins prima variantă. Mi s-a spus că viața mi se va schimba radical. Aveau dreptate, însă ce nu știa nimeni (cu atât mai puțin eu) e că se va schimba în bine.

A durat mult până să pot vorbi despre asta, pentru că am vrut ca atunci când o fac, să fiu complet vindecată emoțional și să pot inspira și alți oameni care au situații similare. Așa că voi începe să împărtășesc cu voi lucruri care m-au ajutat, în speranța că vă vor ajută și pe voi. Toate greutățile sunt binecuvântari deghizate”, scria Teodora Stoica pe Instagram, potrivit Spynews.ro.

Cumpăna prin care a trecut i-a resetat complet stilul de viață, așa că sportul a devenit un refugiu pentru Teodora. La începutul acestui an, fiica lui Meme Stoica a participat la Campionatul Mondial de Ape Înghețate din Franța, de unde România s-a întors cu 16 medalii.

teodora-stoica-22SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

„Nu mănânc nimic procesat, nu mănânc zahăr. Zahărul mi-l iau din fructe, proteină animală 20%, în rest 80% legume, fructe și semințe, dar cât mai crude, aproape nimic gătit”, dezvăluia Teodora, anul trecut, într-un interviu. „Toate mesele sunt cu TATA, mâncăm aproape tot timpul împreună”, a mai spus tânăra în interviul pentru orangesport.ro.

Mihai Stoica, prima reacție despre boala fiicei lui

Într-un mesaj emoționant postat recent pe Facebook, Daniel Șendre, fost jurnalist și purtător de cuvânt al DDB, a apreciat modul discret în care Mihai Stoica s-a comportat în perioada în care Teodora a fost diagnosticată cu cancer, notează gsp.ro.

„Pe MM Stoica îl cunoaștem toți, în special cei de pe pagina mea. Rivali fiind, am făcut mișto de stelist din toate pozițiile, ne-am distrat pe seama lui, l-am ironizat, am postat fotografii deșucheate, cum e cea cu găleată pe cap, care îl transformase in idiotul perfect, ce să mai, am râs mult!

Astăzi însă e diferit. În urmă cu 3-4 ani, fiica lui a fost diagnosticată cu cancer. singurul lui copil. Boala fusese descoperită târziu, deci se afla în stadiu avansat, după cum a dezvăluit ulterior presa. În termeni populari, asta înseamnă că nu mai erau prea multe de făcut, însă trebuia încercat, așa că familia Stoica s-a adunat de pe jos și a intrat în lupta în care au aruncat tot. 

Bani, relații, lacrimi, rugăciuni, drumuri la spitale și mănăstiri, timp petrecut pe lângă uși din spatele cărora așteptau o speranță pentru a rămâne cu toții în viață. În tot acest timp, MM discuta fotbal la televizor, mergea în deplasări cu echipa, se certa cu oameni care îi răspundeau la contre în mass media, rivalii îi strigau «Sclavul» lui Gigi Becali», iar peluzele continuau să scandeze refrenul celebru cu Teodora. Totul normal, așadar, pentru că MM n-a suflat o vorbă despre ce-l chinuia.

Cred că încercarea asta l-a apropiat și mai tare de Dumnezeu și e posibil să fi devenit vegan tot pentru a-și ajuta fata. «Nu mănânc nimic procesat, nu mănânc zahăr. Zahărul mi-l iau din fructe, proteină animală 20%, în rest 80% legume, fructe şi seminţe, dar cât mai crude, aproape nimic gătit», dezvăluia Teodora, anul trecut, într-un interviu. Interviu în care fata lui MM a mai lăsat să scape ceva. «Toate mesele sunt cu tata mâncăm aproape tot timpul împreună.» 

Arogantul ăla e un tată de toată isprava! discreția și decența acestui bărbat sunt absolut remarcabile. Mă bucur pentru că familia a câștigat lupta cu cancerul. Mă bucur nespus pentru Teodora și pentru că pot să fac în continuare mișto de enervantul ăla. MM a primit șansa de la soartă să se mai poată numi om, tată și să le primească pe toate de la rivali și peluze, în picioare. Zâmbind chiar, deși chinul l-a albit fără vreme”, a scris Daniel Șendre pe Facebook.

La această postare, Mihai Stoica i-a lăsat un comentariu în care i-a mulțumit pentru mesaj, fiind prima lui reacție legat de boala Teodorei. „Nu mi-aș fi dorit să se afle chiar așa în detaliu, dar prefer să-ți mulțumesc aici în loc să o fac în privat. Respect, omule, și multă sănătate tuturor, indiferent de culorile iubite. Doamne ajută!”, a scris Mihai Stoica.

Citește și: Adrian Daminescu: „Am cancer la plămâni!”. Artistul vorbește despre problemele grave cu care se confruntă

Citește și: O învingătoare, asta este, la 85 de ani! Cancerul lui Jane Fonda a intrat în remisie! Actrița a primit cea mai bună veste înainte de ziua ei de naștere

Citește și: Anca Sigartău s-a vindecat de cancer. Medicii îi mai dădeau doar un an: ”Eu știam că mor, că nu mai am de trăit”

Citește și: Andreea Ibacka, dezvăluiri dureroase: „Am fost suspectă de cancer la sân. Aș fi simțit uneori nevoia să urlu”