„Cu mine, tata era un copil mai mare. Şi eram doi copii şi ne distram cot la cot, iar ceea ce definea relaţia noastră era un râs din rărunchi şi sincer”, își amintește Irina, devenită la rândul său actriță.

Pentru că TVR 1 difuzează ultimul film al seriei B.D. – BD la munte şi la mare – sâmbătă, 20 iunie, actriţa Irina Rădulescu a fost întrebată ce rol i s-ar potrivi într-o reecranizare a seriei B.D. în zilele noastre.

”Dacă ar fi să joc eu un rol într-o reecranizare a seriei B.D., pesemne cântăreaţa Lia, asta aş fi într-o reecranizare a seriei B.D.”, a declarat fiica lui Dem Rădulescu.

Irina Radulescu are 33 de aniSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Pentru tinerii care, poate, nu au văzut această serie, Irinia Rădulescu le recomandă cu căldură să o urmărească. „Pentru mine este aproape incredibil, pentru că eu însămi nu am trăit în acea perioadă şi nu am trăit acele repere, dar constat că tinerii, oameni sub vârsta mea, se distrează la aceste filme. Asta înseamnă că umorul şi calitatea şi nişte artişti adevăraţi fac ca munca lor să nu ţină de epocă, de perioadă şi să fie nemuritoare”.

Tot în emisiunea de la TVR 1, actriţa a exprimat un gând şi despre cinematografia actuală: „Cred că cinematografia actuală e mai concentrată pe căutare, pe experiment, foarte mult pe social. Cel puţin, în ultima vreme, pe asta s-a pus accent. Dar cred că e loc pentru orice gen.

În ultima vreme au ieşit filme comerciale, care au avut mare succes şi care au rolul lor. Cred că există şi filme policier, psihologice, ca să aduc în discuţie şi premiera noastră – filmul Urma, în regia lui Dorian Boguţă. Sunt şi filme în care nu e neapărat să arătăm mizeria din România, ci să arătăm oamenii în complexitatea lor”.

Irina Rădulescu joacă de doi ani deja în „..Escu” la Teatrul Mic, dar „am tot jucat-o în ţară de atunci. Iar pe perioada pandemiei, piesa a fost transmisă online, publicul a putut să se bucure de ea, chiar şi în această perioadă. Iar acum, la redeschiderea teatrelor, fix „…Escu” vom juca în august în Herăstrău şi în Cişmigiu. Cu „…Escu” mergem la sigur!”, a adăugat actriţa.

Vezi și Ce frumoasă e fiica lui Dem Rădulescu! Și-a făcut debutul în actorie

Citește și: