Tragedia de pe platoul de filmare de la lungmetrajul „Rust” l-a marcat teribil pe Alec Baldwin, care e vizibil afectat și nu se poate opri din plâns. Deși trece prin clipe cumplite după ce și-a împușcat accidental o colegă și l-a rănit pe regizor, au apărut voci pe rețelele de socializare ce sunt de părere că ar fi vorba de karma sau de o ironie a sorții.

La doar câteva ore după ce Alec Baldwin a mărturisit că este șocat după incidentul de pe platoul de filmare și are inima ruptă în bucăți pentru dispariția tragică a directoare de imagini, Halyna Hutchins, o prezentoare de talk show-uri politice, Candace Owens, susține că tot ce i s-a întâmplat, de fapt, actorului este o răzbunare a sorții .

„Alec Baldwin şi-a dedicat 4 ani portretizându-i pe Donald Trump şi pe susţinătorii lui drept ucigaşi malefici. Ceea ce i s-a întâmplat lui Alec ar putea fi un exemplu de justiţie poetică, dacă nu ar fi fost vorba de un om inocent ucis de el. Mă rog pentru familile lor”, a scris activista pe Twitter.

Ulterior a revenit cu o mică corectură: „Îmi voi corecta tweet-ul și voi spune că Alec Baldwin a ucis pe cineva, nu că a omorât, pentru că omorât are o definiție legală diferită în acest caz”.

Șocați de atitudinea activistei, o susţinătoare a Partidului Republican, mulți fani ai actorului au reacționat și au criticat-o aspru, însă cea mai virulentă a fost fiica actorului, Ireland Baldwin (26 de ani). Aceasta s-a arătat extrem de indignată de atitudinea lui Candace și a sărit în apărarea tatălui ei.

Stars shine on social networksSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

„Eşti cea mai dezgustătoare şi canceroasă fiinţă umană pe care am întâlnit-o. Trecând peste opiniile imorale pe care ţi le-ai exprimat de-a lungul timpului, faptul că nu ai respect pentru viaţa unei femei, ucise în mod accidental… Să-ţi fie ruşine. Fii republicană. Fii nevaccinată. Nu-mi pasă. Eu aleg să am respect pentru viaţă. Dar aici nu dezbatem purtarea măştilor, vaccinul sau drepturile comunităţii trans. O femeie şi-a pierdut viaţa. Ignoranţa ta răneşte oameni. Eu respect opiniile oamenilor, dar dacă susţineţi astfel de clovni, vă rog să-mi daţi unfollow”, a scris fiica lui Alec.

Mai mult, Ireland i-a rugat şi pe cei care vor încerca să-l defăimeze pe tatăl ei să-i dea unfollow, pentru că i se frânge inima să vadă atâta ură şi ignoranţă.

„Dacă pur și simplu nu respectați oamenii, atunci să-mi dați unfollow. E atât de simplu. Să-ți dați unfollow dacă nu respectați drepturile transexualilor, drepturile LGBTQ, drepturile oamenilor. Dar vă rog foarte mult să loviți butonul unfollow dacă încercați să-l defăimați pe tatăl meu și aveți de gând să postați astfel de oribilități despre acestă situație tragic. Mi se rupe inima că oamenii sunt așa plini de ură și de ignoranți”.

Discuția dintre cele două s-a mutat apoi în privat, cele două făcând publice mai multe dintre mesajele pe care și le-au trimis, însă în cele din urmă Candace și-a șters postările despre Alec.

în timp ce filma o scenă într-o biserică în stil western, asistentul de regie i-a dat lui Baldwin un pistol despre care a spus „armă rece”(fără gloanțe-n.r) pentru a face repetiții. La cererea regizorului, el a îndreptat arma către cameră și a apăsat pe trăgaci, împușcând-o mortal pe Halyna Hutchins, care îl filma, și rănindu-l pe regizorul Joel Souza, care se afla în spatele ei.

Surse din cadrul echipei de pe platoul de filmare al filmului „Rust” au dezvăluit că accidentul fatal în care Hutchins și-a pierdut viața a fost rezultatul unei serii de eșecuri de producție.