„Un virus, norovirus, un virus care aparent se răspândeşte foarte rapid la copii şi a fost internată cu vomă, diaree, cu tot felul de simptome de acest gen şi a trebuit să stăm trei zile în spital cu ea. Pentru noi a fost foarte greu. Eu veneam după multe concerte. I-am pus perfuzii, au ţinut-o sub regim, nu a mâncat, i-a fost foarte rău, când şi-a mai revenit mi s-a făcut şi mie rău. Din păcate a trebuit să îmi pun şi eu perfuzii ca să îmi revin. Aici mi s-a spart vena. (…) În urma analizelor eu nu aveam acest virus. Starea mea de rău era de la epuizarea fizică din ultimele săptămâni. Astăzi suntem acasă, suntem bine, este prima zi liberă după foarte mult timp. Profităm de această zi minunată să stăm acasă!”, a spus Andreea Bălan pe vlogul ei.

 Ce este norovirusul

Infecția cu norovirus este o afecțiune cauzată de un virus extrem de contagios care se răspândește prin alimente și apă contaminată sau suprafețe contaminate. Se mai poate produce și prin contactul cu o persoană infectată.

Simptomele constau în dureri abdominale, diaree și vomismente care apar la 12-48 de ore la infectare și durează 1-3 zile. Majoritatea persoanelor se vindecă fără tratament. Însă, în unele cazuri, mai ales dacă e vorba de copii mici, persoane în vârstă sau care suferă de o boală cronică, poate fi nevoie de spitalizare pentru a evita deshidratarea.