După 11 ani de absență, Festivalul Național de Muzică Ușoară ,,Mamaia” a revenit în atenția publicului cu o ediție jubiliară, care a marcat împlinirea a 60 de ani de la lansare. Iubitorii muzicii ușoare românești au fost așteptați, în zilele de 25, 26 și 27 august, în Piațeta Perla din stațiunea Mamaia, la evenimentul aniversar organizat de Centrul Cultural Județean Constanța ”Teodor T. Burada”, în  parteneriat cu  Consiliul Județean Constanța și Primăria Municipiului Constanța. Fotografii: Facebook / Magic FM

Festivalul Mamaia 2023, în imagini

marina-voica-corina-chiriac-liana-stanciu-aurelian-temisanSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 19

Prezentatorii festivalului au fost Liana Stanciu, Aurelian Temișan și Corina Chiriac. Artiștii prezenți pe scenă, mulți cu trofee cucerite în trecut, la acest festival, au cântat șlagăre consacrate, alături de Orchestra Festivalului de Muzică Ușoară „Mamaia”, dirijată de Daniel Jinga.

În cele trei zile de muzică bună, pe scenă s-au perindat câțiva dintre cei mai iubiți și cunoscuți soliști autohtoni: Marina Voica (86), Corina Chiriac (73), Carmen Trandafir (48), Narcisa Suciu (48), Silvia Dumitrescu (63), trupele Voltaj, Cargo, Direcția 5, Proconsul și Holograf, Gabriel Cotabiță (67), Loredana Groza (53), Anca Țurcașiu (53) etc. Să nu-i uităm pe marii compozitori Marius Țeicu (78) și Horia Moculescu (86).

Artistele noastre au fost, din nou, reginele eleganței, mai ales veterana Marina Voica, neobosită, creativă și cochetă, la cei 86 de ani. Cu accesorii extravagante, rochițe cu imprimeuri vesele, dar și cu un recital de excepție, Marina Voica este dovada că vârsta este doar un număr.

loredana-groza-horia-moculescuSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Loredana Groza, gest suprem de admirație, pentru Horia Moculescu

De altfel, un moment deosebit a fost cel oferit de Loredana Groza și compozitorul Horia Moculescu, gestul solistei fiind viral și emoționant. După recitalul pe care l-au avut împreună, Lori s-a aplecat, în genunchi, în fața maestrului, în semn de recunoștință și apreciere.

„Aștept de foarte mulți ani acest moment. În seara aceasta, visul meu se împlinește și nu am cuvinte să mulțumesc Universului, muzicii că pot să-l am alături de mine, pentru prima oară, pe marele, imensul artist Horia Moculescu”, a spus Loredana Groza, potrivit Libertatea.ro, după care a făcut și un gest neașteptat. La scenă deschisă, ea s-a pus în genunchi în fața compozitorului în vârstă de 86 de ani. Ulterior, cei doi au cântat împreună melodia „Și dacă”, iar la final s-au îmbrățișat.

Citește și: Marina Voica și Laurențiu Cazan, foști iubiți în tinerețe, s-au revăzut după 20 de ani: „O iubesc acum doar ca om, ca artistă”

Citește și: Corina Chiriac, 7 apariții cu stil la evenimente, într-o singură lună. La 73 de ani, artista e ca argintul viu și predă o lecție de stil cu fiecare ocazie

Citește și: Cum arată sora lui Carmen Trandafir. Trăieşte de ani buni în Japonia!

Citește și: Interviu EXCLUSIV Silvia Dumitrescu: „Sunt o familistă convinsă!“