Felicity Huffman, celebră pentru rolul lui  Lynette Scavo  din Neveste disperate”, este implicată în scandalul „Varsity Blues” și se numără printre zeci de părinți bogați şi profesori ai unor şcoli de elită, acuzați de participarea la o fraudă la nivel național, pentru a-şi înscrie şi menţine copiii în colegii de prestigiu, potrivit FBI. Aceștia au plătit și sume de șase milioane de dolari ca să fie admiși copii lor la școli precum  Yale, Stanford sau Georgetown.

Actriţa Felicity Huffman a fost reținută de polițiști, marți dimineață,  iar ulterior a fost eliberată,  după ce a plătit o cauţiune uriașă şi nu are voie să părăsească Statele Unite.

Actrița  s-a prezentat în sala de judecată marţi după-amiază pentru a-i fi aduse la cunoştinţă acuzaţiile de dare de mită pentru creşterea rezultatului la testul SAT, folosit în SUA pentru admiterea la facultate. Judecătorul Alexander F. MacKinnon a stabilit o cauţiune de 250.000 de dolari în cazul actriţei nominalizate la Oscar pentru rolul din „Transamerica” (2005). Soţul ei, actorul William H. Macy („Fargo”, „The Deal”, „Shameless”), care nu a fost acuzat, a fost prezent în sală. Felicity urmează să fie audiată pe 29 martie la Boston.

Felicity Huffman și-a ajutat fiica să intre la o facultate de prestigiu

Conform anchetatorilor, actriţa Felicity Huffman a fost înregistrată în timp ce discuta cu soţul ei despre fraudarea testului susţinut de fiica lor.

Felicity Huffman este una dintre cele 46 de persoane acuzate în operaţiunea denumită de FBI „Varsity Blues”. Între acestea se  află CEO, investitori şi alţi profesionişti și actrița Lori Loughlin din serialul „Full House”.

Procurorii federali au declarat că frauda a avut două piese importante. În prima parte, părinții ar fi plătit o organizație de pregătire pentru colegiu, pentru a da testul de admitere în numele studenților sau pentru a primi răspunsurile corecte. Mai mult, organizația respectivă ar fi mituit profesorii, pentru a ajuta la admiterea studenților în colegiu, indiferent de abilitățile lor reale, au spus procurorii federali.

Documentele susțin, de asemenea, că unii inculpați au creat profiluri atletice false pentru elevi, pentru a-i face să pară a fi sportivi de succes.

„Acest caz este despre corupția din ce în ce mai mare a admiterilor în colegiile de elită, prin aplicarea constantă a bogăției combinată cu frauda. Nu poate exista un sistem de admitere colegial separat pentru cei bogați și voi adăuga că nu va exista nici un sistem separat de justiție penală. Gândiţi-vă că pentru fiecare student admis prin fraudă, un student cinstit, cu adevărat talentat a fost respins”, precizează oficialul FBI.

Agentul special al FBI, Joseph Bonavolonta, a declarat că părinții au cheltuit undeva de la 200.000 dolari, la 6.5 milioane dolari pentru a garanta admiterea în şcoli de prestigiu pentru copiii lor.Cazul este privit de FBI ca fiind cea mai mare escrocherie de admitere din colegii descoperită vreodată.

Citește și: