Presa americană a creat un adevărat mit în jurul familiei Kennedy, lansând teoria conform căreia celebra familie a președintelui asasinat ar fi fost urmărită de blesteme. Adevărul este că toți cei patru frați Kennedy au avut parte de morți violente, doi asasinați, unul mort pe front, altul mutilat într-un accident de avion. Inclusiv fiul fostului președinte John F. Kennedy și-a pierdut viața dintr-o eroare de pilotaj, alături de soția și de cumnata sa. Dacă blestemul fraților Kennedy a decimat familia și a lăsat în urmă o mulțime de întrebări fără răspunsuri, alte familii celebre au avut parte de o istorie mult mai neagră, cu mistere întunecate care au lăsat urme adânci de-a lungul veacurilor.

Un blestem de dragoste plutește la Monaco

Asupra familiei princiare de Monaco plutește un blestem de dragoste și ură. Legenda spune că întemeietorul celei mai vechi dinastii regale din Europa ar fi pus mâna pe cetate printr-o mișcare vicleană. Francesco Grimaldi, un guelf bogat din Genova, s-a deghizat în călugăr și, împreună cu oamenii lui, a intrat în cetate pe furiș și a păcălit gărzile preluând puterea. Francesco ar fi răpit o fecioară frumoasă din cetate și a vrut să o oblige să îi devină soție. A ținut-o închisă o vreme, a violat-o, dar fata a reușit să fugă. Se spune că a devenit mai târziu, din dorința de a se răzbuna, o vrăjitoare puternică și a aruncat un blestem asupra familiei ca niciunul din descendenții lui Grimaldi să nu cunoască dragostea și liniștea. Blestemul făcut în 1297 funcționează și azi pentru că istoria conjugală a familiei este plină de amoruri trecătoare și copii din flori.

grace kelly

Prințul Rainier a piedut-o pe frumoasa Grace Kelly într-un cumplit accident de mașină. Se zvonea ca prințesa trecea printr-o perioadă cumplit, iar soțul ei nu era chiar ușă de biserică. În viața lor intimă erau deja probleme grave, iar infidelitățile lui Rainier începuseră să fie cunoscute. Fiicele lui, Caroline și Stephanie, nu au avut nici ele parte de dragoste. S-au căsătorit sau au avut relații cu bărbați controversați, un playboy, un bodyguard sau un barman. Din cauza aventurilor sale scandaloase, prințul Rainier a fost nevoit chiar să o dezmoștenească pe Stephanie. Până și mama lui Rainier provenea dintr-o legătură extraconjugală dintre prințul Louis al II-lea și o franțuzoaică. Iar părinții lui Rainier s-au despărțit la foarte puțină vreme după nașterea lui.

Destinul crud al Împăratului Franz Iosef

Se spune că celebrul împărat al Imperiului Habsburgic a fost blestemat la vârsta de 18 ani de către o contesă ungară, căreia i-a omorât fiul. De atunci, viața sa a fost un lung șir de tragedii. Chiar dacă a avut una dintre cele mai lungi domnii din Europa, el a pierdut treptat puterea și teritorii înseamnate, care i-au recâștigat autonomia. După mai multe eșecuri răsunătoare pe câmpul de luptă, dar și în jocurile politice ale vremii, Franz Josef și-a pierdut singurul fiu, care s-a sinucis. Dar blestemul contesei nu se oprește aici, pentru că soția împăratului, Elisabeta, Sisi cum era cunoscută în popor, este asasinată de un anarhist italian. Multe alte rude de ale sale, din familiile princiare ale Europei au avut parte de morți violente sau boli cumplite.

foto: Președintele Kennedy, în vizită la Miami, cu câteva zile înainte de a fi asasinat (www.floridamemory.com)