Fețele regale britanice au interzis la fructe de mare și crustacee. Scoici, creveți, moluște, homari se alterează foarte ușor și pot duce la afecțiuni serioase. Mai mult, conform protocolului de siguranță, Casa regală informează înainte să plece în călătorii oficiale ca astfel de alimente să nu apară pe masa niciunuia dintre membrii săi.

Nu au voie apă de la robinet

Carnea gătită în sânge nu poate fi servită fețelor regale. Acest fel se consumă doar în cadrul reședințelor oficiale. La fel ca și în cazul fructelor de mare. Protocolul este respectat de gazde atunci când un membru cu sânge albastru britanic e invitat la masă.

Oricât de sete le-ar fi, oriunde în lume s-ar afla, prinții William și Harry nu au voie să consume apă de la robinet. Potrivit protocolului strict semnat de Regina Elisabeta a II-a, moștenitorii nu au voie să bea decât apă îmbuteliată, de teama unei posibile intoxicări sau a otrăvirii.

Citește și : 15 alimente pe care să le eviți când ești însărcinată

Deși și-a exprimat în multe rânduri dorința de a mânca picant, întreaga familie regală nu are voie. Mai mult, în vizitele în străinătate, nu au voie să se atingă de mâncăruri tradiționale din țara respectivă, fără o inspecție atentă din partea experților în alimentație angajați permanent de Regină. Aceștia îi urmează peste tot pe membrii familiei, în călătorii.

Regina Elisabeta este extrem de atentă la ceea ce mănâncă. Bucătarul care-i gătește de mai bine de 15 ani, Darren McGrady a dezvăluit că familia mănâncă numai fructe și legume de sezon. Spre exemplu, a declarat el, ”dacă încerci să-i servești Reginei prăjitura preferată cu căpșuni în ianuarie, o va refuza. Mi-a spus de câteva ori că dacă nu sunt legume și fructe de sezon, atunci sigur sunt modificate genetic și nu va permite consumul”. În plus, Elisabeta a II-a nu suportă mâncărurile cu prea multă ceapă și usturoi…

Citește și: