Părinții săi sunt prințul Edward și Sophie, contesă de Wessex. Cei doi mai au un băiat, James, în vârstă de 10 ani. Însă anii au trecut, iar Louise s-a transformat deja într-o domnișoară la cei 14 ani ai săi.

Lady LouiseSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

A avut o venire pe lume tumultoasă

Louise s-a născut în 8 noiembrie 2003. Mama ei, Sophie, a fost dusă la spital de urgență, cu o lună înainte de termen, în timp ce soțul ei era în misiune în Mauritius. Louise s-a născut prematur, prin cezariană de urgență, și au existat mai multe complicații destul de severe. O problemă cu placenta a făcut ca atât Louise, cât și mama sa să sângereze abundent.

În plus, pentru că s-a născut prematur, avea o formă de strabism. Prima operație a suferit-o la un an și jumătate, dar din păcate nu i-a rezolvat problema. Louise a suportat o a doua operație în 2014. De această dată a fost un succes, iar în prezent Louise vede perfect.

Nu e prințesă, e lady!

Louise e a 11-a în ordinea succesiunii la tronul britanic și va aluneca pe poziția 12 după ce se va naște cel de-al treilea copil al lui William și Kate. Părinții ei au decis însă, când s-au căsătorit, în 1999, că își doresc ca viitorii lor copii să ducă o viață normală, așa că au renunțat la titluri. Așa se explică de ce Louise nu e prințesă, ci doar ”lady”.

De altfel, Louise nici nu a fost conștientă de faptul că bunica ei este regină până în momentul în care a ajuns la școală. Într-un interviu acordat recent de mama sa pentru BBC, Sophie a povestit că momentul în care fiica sa și-a dat seama că bunica ei chiar e regină, că bunica și regina erau o singură persoană.

”Pentru Louise a fost un șoc. Într-o zi a venit acasă de la școală, spunând: <>. Și am întrebat-o: <>. Și ea mi-a spus: <>. Nu cred că știa că e o singură regină”, a povestit Sophie amuzată.

Aceasta a explicat și de ce a decis, împreună cu soțul ei, ca Louise și James să nu poarte niciun fel de titluri. ”Vor trebui să se angajeze, să-și câștige traiul în viață” și tocmai de aceea trebuie să ducă o viață normală, a explicat ea. Până acum, a mai spus ea, cei doi copii au avut o existență cât se poate de normală în condițiile date. Totuși, câte bunici sunt regine?

Lady Louise are în comun cu bunica ei, regina, iubirea pentru cai și călărie. Anul trecut chiar a participat la un astfel de concurs.

Foto: NorthFoto

Vezi și Nu s-a schimbat deloc în 18 ani. Iată cum arată prințesa Eugenie la 10 ani, încercând să înăbușe un căscat

Citește și: