Familia regală britanică este implicată într-un nou scandal, ce pare să confirme acuzațiile făcute de Meghan Markle în interviul exploziv pentru Oprah Winfrey, cu privire la reacțiile rasiste din cadrul Casei Regale a Marii Britanii.

O anchetă recentă a celor de la The Guardian vine să sprijine aceste acuzații de rasism din interiorul Palatului Buckingham, după ce o serie de documente din 1968 din cadrul Arhivelor Naționale britanice arată că imigranților și străinilor “de culoare” nu le era permis să lucreze în cadrul administrației Casei Regale.

Regula s-ar fi aplicat până la sfârșitul anii ’60. De asemenea, o serie de clauze controversate ar fi rămas și până în prezent. Acestea presupun ca regina Marii Britanii și membrii curții regale să fie exceptați de la prevederile legilor care combat discriminarea de rasă și gen.

Așadar, se pare că Palatul Buckingham avea această regulă mai puțin cunoscută, care a ieșit la iveală în urma unei investigații și nu poate decât să o bucure pe ducesa de Sussex, pentru că astfel nimeni nu o mai poate acuza de minciună.

Prințul Harry și Meghan Markle au șocat în luna martie cu un interviu șocant pe care l-au acordat lui Oprah Winfrey, în care au vorbit despre motivele care au dus la decizia lor de a părăsi familia regală și cu ce s-au confruntat cei doi pe parcursul ultimilor doi ani. Însă, una dintre cele mai controversate și mediatizate declarații pe care Meghan Markle a făcut-o a fost cea în care a acuzat familia regală de rasism. Ducesa a dezvăluit că la palat un membru al familiei regale a făcut discuții despre ce culoare ar fi urmat să aibă Archie, copilul ei. Ca urmare a atmosferei ostile, Meghan a mărturisit și faptul că s-a gândit la suicid în timp ce era însărcinată cu primul său copil. Se pare că în spatele acestor remarci s-a aflat chiar fiica reginei, prințesa Anne.

Mai mult, soția prințului Harry povestea pe atunci faptul că a fost umilită de atacurile rasiste la adresa ei și a fiului său, micuțul Archie, care pe atunci era încă nenăscut. Regulile monarhiei ar fi fost modificate pentru ca fiul fostei actrițe să nu primească titlul de prinț la naștere. Argumentul familiei britanice ar fi fost legat de culoarea pielii micuțului.

Citește și:

La trei săptămâni de la externare, Alexandru Arșinel încă are probleme din cauza infectării cu Covid. I s-au înrăutățit și bolile de care deja suferea

Fosta fată Bond, Britt Ekland, are chipul distrus de operații estetice. Cât de frumoasă era în tinerețe!