Intrat în concurs de pe poziția cu numărul 13, reprezentantul României, alături de echipa de dansatori și Laurian Manta, backing vocalist, a ridicat sala în picioare pe ritmurile piesei „Llamame” și a dus România în ultimul act al competiției: „Greul a trecut, dar acum vine un greu și mai mare”, a glumit WRS, după calificarea în finală.

Eurovision 2022. România, din nou în finală, după 5 ani

„Mă bucur că jurații au apreciat piesa noastră, fanii s-au mobilizat și au promovat-o în social media, iar astăzi, românii din diaspora au votat. Este un sentiment formidabil să știi că ai alături de tine atât de mulți compatrioți care te susțin și votează pentru un rezultat cât mai bun al României la Eurovision. Le promit tuturor că nu îi voi dezamăgi în finală!”, a adăugat tânărul interpret la finalul serii fericite, de vineri.

„O victorie meritată! Am revenit în finală după cinci ani și mă bucur enorm că România este din nou alături de cei mai buni. wrs este un artist complex, cu o mentalitate de învingător, care i-a dat energia să se califice în ultimul act al concursului. Bucuria, seriozitatea, determinarea şi ambiţia cu care a abordat proiectul Eurovision au impresionat echipa TVR. Suntem alături de el și îl sprijinim 100% pentru ca România să obțină o clasare cât mai bună la această ediție ESC”, a declarat Iuliana Marciuc, șefa delegației României la Eurovision 2022.

eurovision-wrs-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Finaliştii Eurovision 2022

Joi, într-un show transmis în direct la TVR 1 și TVR Internaţional, publicul din România a aflat lineup-ul complet al finalei Eurovision. Artişti din zece ţări, din totalul celor 18 participante la a doua semifinală, s-au calificat pentru finala din 14 mai. Alături de WRS, în Marea Finală vor merge reprezentanţii Belgiei, Cehiei, Poloniei, Finlandei, Azerbaidjanului, Estoniei, Australiei, Suediei și Serbiei, alături de cei din Elveția, Armenia, Islanda, Lituania, Portugalia, Norvegia, Grecia, Ucraina, Republica Moldova și Regatul Ţărilor de Jos, calificaţi după semifinala din 10 mai. Ţările „Big Five” – Italia, Marea Britanie, Spania, Franţa, Germania sunt direct calificate în ultima fază a concursului.

Eurovision 2022. România va intra în prima parte a finalei

Finala Eurovision 2022 va fi transmisă în direct la TVR 1 și TVR Internaţional, sâmbătă, 14 mai, începând cu ora 22.00. La conferinţa de presă ce a urmat anunţării finaliştilor, artiştii au tras la sorţi şi ordinea de intrare în concurs. Astfel, România va intra în prima parte a finalei, urmând ca producătorii show-ului să stabilească ordinea de intrare în concurs. Românii din toate țările participante la această ediție Eurovision (cu excepția României) vor putea vota din nou „Llamame” în Marea Finală, sâmbătă, 14 mai.

Cine este Andrei Ursu, alias WRS

WRS, pe numele său real Andrei Ursu, este un cântăreț din Buzău, născut în 1993. Înainte de a-şi începe cariera de vocalist, a lucrat ca back-up dancer în televiziune şi pentru alţi artişti, luând exemplul părinţilor săi, ambii dansatori de muzică populară. În anul 2015, a făcut parte din trupa de băieţi SHOT, începându-şi cariera muzicală. Doi ani mai târziu, a părăsit proiectul şi se mută la Londra, unde îşi perfecţionează abilităţile de compozitor. În ianuarie 2020 semnează un contract de înregistrare cu Global Records şi demarează proiectul său de muzică electro pop. Cea mai recentă piesă a lui WRS, „Amore”, feat. Ilkan Gunuc, a ajuns pe locul 7 în Top Radio MediaForest. Totodată, piesa „Tsunami” a devenit o senzaţie internaţională.

Citește și: Cum mai arată Ruslana, la 16 ani de la câștigarea Eurovision. În 2004 ucraineanca făcea ravagii cu frumusețea ei

Citește și: Doliu în lume muzicii. S-a stins din viață la 30 de ani. În 2005, a fost finalist la Eurovision