Nici în cele mai negre coșmaruri Eugenia Șerban (54 de ani) nu și-ar fi imaginat că viața ei va arăta ca un film de groază. Actrița, care a luptat cu cancerul, reușind să învingă boala, a ajuns apoi să se teamă de propriul fiu, prins în capcana substanțelor interzise.

Invitată la podcastul „Povești de film”, realizat de Mara Bănică, Eugenia Șerban chiar a spus tot ce avea pe suflet. Nu și-a putut stăpâni lacrimile, iar durerea ei este evidentă.

eugenia-serban-loransSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Lorans Fawaz Bataineh are 30 de ani și este băiatul Eugeniei Șerban din căsnicia cu un cetățean de origine arabă, de care a divorțat, însă, după trei ani de mariaj. Eugenia avea 24 de ani când a devenit mamă. Tatăl lui Lorans, adică fostul ei soț, nu mai este azi în viață.

Eugenia Șerban a povestit că fiul ei a devenit dependent de droguri încă de la vârsta de 16 ani, iar apogeul a fost atins anul trecut, când a fost nevoită să sune la 112, pentru a-și proteja propria viață. A fost cel mai greu an al lor, spune Eugenia, care a cerut un ordin de restricție împotriva propriului copil.

„Am trecut prin toate stările posibile și imposibile până în ziua în care am ajuns să sun la 112, după 14 ani de chin. Ultimul an a fost cel mai rău. Adică 2023”, povestește actrița în podcastul amintit.

Eugenia Șerban, despre fiul care i-a vândut tot din casă: „M-aș fi dat și pe mine, numai să știu că de mâine va fi bine”

„Ce simte o mamă atunci când cere un ordin de restricție împotriva propriului copil?”, a întrebat-o Mara Bănică pe invitata ei.

”Acela este un moment de neputință, când nu știi ce să mai faci. Nu mai știi ce să faci și alegi să trăiești. Probabil că azi nu mai eram, nu pentru că el mi-ar fi făcut ceva, ci pentru că nu mai puteam să duc. Am făcut un preinfarct anul trecut, în august, ca de exemplu (…). Îți vine să-ți iei viața, să nu mai vezi, cam despre asta e vorba și nu voiam să ajung acolo”, a fost răspunsul Eugeniei.

„Te-ai gândit la asta?” (n.r. să își ia viața), a întrebat Mara. „Absolut, orice mamă se gândește. Am ales să iau ordinul de protecție, tocmai ca să nu ajung acolo. Pentru că atunci când vezi că legea nu te ajută în nici un fel, instituțiile statului nu te ajută, că legea e făcută împotriva acestor copii în loc să îi ajute, că nu există centre unde pot fi ajutați, te vezi neputincios”, a spus Eugenia Șerban.

„Începi să-ți cauți vină, te gândești, ca părinte, unde ai greșit, uneori nu o găsești, alteori te învinovățești de niște lucruri care nu s-au întâmplat, nu au nici o legătură cu realitatea. Este foarte complicat (…)”.

„Ce ți-a vândut din casă?”, a mai întrebat moderatoarea. „Tot, nu mai contează. Probabil m-aș fi dat și pe mine, numai să știu că de mâine va fi bine”, este mărturia cutremurătoare a actriței.

Citește și: A fost diagnosticată cu două tipuri de cancer într-un singur an. Dezvăluiri emoționante făcute de Eugenia Șerban: „Fiul meu mi a spus că dacă mă duc și eu, nu…”

Citește și: Actrița Eugenia Șerban a învins cancerul la 51 de ani. Primele declarații ale actriței