Telespectatorii din România te cunosc din rolul Riza pe care l-ai interpretat în serialul „Dila” și Ali în „Tradarea”. Ce crezi că îi va impresiona în noul serial „Furtună pe Bosfor”/”Paramparca” (Kanal D)?

În primul rând, povestea serialului care te ține cu sufletul la gură și personajele foarte bine conturate, pasionale, care transmit emoții puternice. Scenariul este foarte bun, imaginile sunt puternice, iar muzica este o poveste în sine.

Cum a fost să interpretezi rolul de tată de fete, având în vedere că în viața reală ai un băiețel?

Grija și iubirea pentru copilul tău nu cred că diferă în funcție de sexul copilului. Am reacționat “instinctiv”, ca un tată care își iubește copilul și care își și manifestă iubirea. (zâmbește)

Cât de mult te-ai regăsit în această poveste?

Cihan este permanent supus la o tensiune mentală, balansând între dragostea pentru fiica pe care a crescut-o, dragostea pentru femeia care a intrat în viața lui, simțul datoriei și a responsabilității pentru familia lui, dar și pentru fiica biologică, de curând găsită. Tocmai pentru că este un om onest, vrea ca alegerile sale să nu îi rănească pe cei dragi. Este un rol de mare finețe psihologică, un rol care m-a provocat foarte mult din punct de vedere emoțional. M-am regăsit foarte mult în „tatăl” Cihan.

Ai cunoștințe care au trecut prin experiențe similare?

Nu am cunoscut pe nimeni care să fi trecut prin situații asemănătoare cu ale personajelor din “Furtună pe Bosfor”. Însă îmi amintesc că, adolescent fiind, am citit în ziar o știre care relata un caz asemănător: doi copii au fost încurcați de asistență de la maternitate, dar situația s-a remediat la două săptămâni după ieșirea din spital. Asistenta însăși a povestit că a încurcat copiii și a cerut ea însăși restabilirea “adevăratelor identități”.

Te-ai pregătit un an, timp în care ai mers la sală, pentru a-l interpreta pe cuceritorul Cihan. A fost greu întregul proces?

Mi s-a părut că sunt într-o unitate militară în care eu eram și comandant și executant. M-am disciplinat și am ascultat “ordinele” interioare. A fost o victorie a mea împotriva comodității care se instalase de ceva vreme în rutina mea zilnică. Și am avut parte de ceva satisfacție, la finalul programului.

Și cum îți păstrezi acum forma fizică?

Cu exerciții la sala de sport de două ori pe săptămână, alergare pe bandă și mâncare ușoară. Fac de fapt ceea ce am învățat și știu deja.

Care este atmosfera de la filmări? Câte ore se filmează?

Este un program destul de încărcat, nu ne permitem pauze lungi. Filmăm efectiv 8 – 9 ore pe zi, fără a pune la socoteală timpul petrecut la machiaj sau în pauza de masă. Dar lucrurile sunt foarte bine organizate și asta ne oferă relaxarea că suntem “in time”. Atmosfera a fost și este în continuare plăcută (n.r.: în Turcia de filmează deja sezonul al doilea) și pentru faptul că toți cei implicati în procesul de realizare a serialului au dat dovadă de profesionalism, decență și bun-simt.

Cum reacționează doamnele și domnișoarele când te văd pe stradă?

E o bucurie pentru mine să primesc aprecierea oamenilor. Uneori am parte de cadouri dintre cele mai neașteptate: o doamnă mi-a oferit un tablou cusut de mână, moștenit de la bunica sa. Soției mele i-a plăcut enorm! O alta mi-a făcut cadou câteva borcane cu dulceață. Iubesc oamenii, și pentru mine nu a fost niciodată obositor să răspund gesturilor lor frumoase.

Care a fost cea mai indecentă propunere primită din partea vreunei fane?

Am avut parte nu de propuneri indecente, ci de cereri în căsătorie, direct. (râde)

Soția ta este înțelegătoare cu faptul că primești complimente din partea fanelor?

Soția mea nu are temeri legate de viitorul nostru ca și cuplu. Este o femeie frumoasă, inteligentă și prea înțeleaptă pentru a fi geloasă. Avem încredere unul în celălalt.

Ce îți place să faci în timpul liber pentru a te relaxa?

Petrec cât pot de mult timp în natură. Fie că citesc o carte, pe terasa casei mele, fie că ies undeva cu familia, la o terasă pe malul mării, mă simt bine atâta timp cât pot să văd cerul, să simt căldura soarelui.

Cum arată fericirea pentru tine?

Fericirea are chipul copilului meu (n.r.: Harry Cano, 11 ani) și aroma cafelei pe care o prepară soția mea, Didem, în diminețile de week-end petrecute împreună.

Ce mesaj transmiți publicului din România?

Vă mulțumesc că m-ați primit în inimile voastre. Vă doresc numai bine, tuturor!

 

Nu pot trăi fără…

Familie – ”Soția și copilul sunt sprijinul meu principal. Îi iubesc enorm.”

Telefon – ”Pentru că telefonul mă ține conectat cu oamenii dragi oriunde m-aș afla.”

Prieteni – ”Sunt un om norocos să aibă mulți prieteni.”

Credit foto: Kanal D

Serialul ”Furtună pe Bosfor” se difuzează în fiecare luni și marți, de la ora 20:00.

Credit foto: Kanal D