Cartea „Motherless child: The definitive biography of Eric Clapton” scrisă de Paul Scott, ziarist la Daily Mail, promite să fie un mare succes. Va fi scoasă pe piață în această lună când Clapton va împlini vârsta de 70 de ani și prezintă numeroasele dependențe și parcursul tumultos al artistului.

Clapton a început să consume droguri și alcool la vârsta de 15 ani, dar a reușit să își revină în 1987. Totuși, nu a reușit să renunțe la dependența de sex. Pe lista de cuceriri figurează și Prințesa Diana. Chimia dintre cei doi s-a aprins la un restaurant exclusivist din Knightsbridge, Londra. Potrivit unui prieten apropiat al lui Clapton, atracția dintre cei doi era evidentă. Întrebat dacă s-a ajuns mai departe, acesta a răspuns că ”amândoi erau liberi la acea vreme și lui Eric i-au plăcut întotdeauna provocările”. Totuși, cântărețul nu a rămas cu o amintire plăcută despre Lady Di pe care a descris-o ca fiind ”manipulatoare și cu o minte diabolică”.

A fost îndrăgostit de Carla Bruni

Un alt episod din viața imprevizibilă a lui Clapton a avut loc la New York, când a mers însoțit de Carla Bruni la concertul trupei Rolling Stones de pe Shea Stadium. Top modelul francez își dorea foarte mult să îl cunoască pe Mick Jagger, însă Clapton nu era deloc încântat de idee. Îl cunoștea pe Jagger și era conștient de puterea lui de seducție asupra femeilor. Fapt care s-a și confirmat deoarece manechinul francez și solistul de la Rolling Stones au avut ulterior o relație. ”Doar timpul a reușit să-l facă să treacă peste obsesia Bruni”, a notat Paul Scott despre Eric Clapton.