Enrique Iglesias a fost desemnat artistul latin cu cele mai multe hit-uri in topul Hot Latin Songs. Nu mai puțin de 26 de melodii ale cântărețului, lansate în perioada 2 decembrie 1995 – 21 martie 2015 au fost number 1, în topul Billboard. De asemenea, Guinness World Records a notat hitul ”Bailando” pentru cea mai lungă staționare în topul Hot Latin Songs, care s-a menținut pe primul loc, timp de 41 de săptămâni, consecutiv.

Cel mai premiat la Gala Grammy Latino

Enrique Iglesias a obținut cele mai multe ”Gramofoane” în cadrul edițiilor anterioare ale Premiilor Grammy Latino , pentru: cel mai bun cântec urban, cea mai bună interpretare urbană, albumul anului (”Sex and love”) sau cea mai bună melodie latino, distincție pe care a împărțit-o cu artistul Descemer Bueno (Cuba) și grupul cubanez Gente de Zona.

Pe lista finaliștilor și în 2016

De altfel, ”regele latino al muzicii pop” este și în acest an pe lista finaliștilor la Billboard Music Latin Awards, unde vor fi premiate cele mai bune duete. Piesa ”El Perdon”, realizată în colaborare cu Nicky Jam, ar putea fi desemnată Hot Song Latin 2016, disctincție pentru care concurează și Farruko feat.Shaggy & Nicky Jam – „Sunset”; Mana feat. Shakira – „Mi Verdad” si Gente de Zona feat. Marc Anthony – „La Gozadera.”

Concert la București, în 12 mai

Cu peste 100 milioane de discuri vândute, Enrique Iglesias a cucerit milioane de fani cu melodii ca “Bailando”, “Ring my bells”, “Hero, “Bailamos”, “Noche Y De Dia”, “Turn the night up”, “Tonight”, “I like it”, “Do you know”, “Not in love”, iar turneul în care promovează cea mai recentă apariție discografică, ”SEX AND LOVE TOUR”, include și România. Concertul va avea loc pe 12 mai, în pavilionul central al Romexpo din București.
Prețul biletelor variază în funcție de categoria de loc, după cum urmează: Standing – 339 lei și Fan Pit – 399 lei.

 

Credit foto: PR