Macron le-a cerut celorlalți lideri mondiali să facă presiuni asupra lui Bolsonaro și să-l oblige să ia măsuri. În replică, liderul brazilian a spus despre președintele Macron că are o „mentalitate colonialistă”. Însă, Jair nu s-a oprit aici și a început să facă comentarii jignitoare la adresa primei doamne a Franței, Brigitte, fapt pentru care Macron a spus despre omologul lui brazilian că „este extrem de nepoliticos”.

Bolsonaro a comentat la o postare de pe facebook făcută de un suporter al președintelui brazilian  în care cei doi lideri apar alături de soțiile lor: Macron, 41 de ani, alături de Brigitte – 66 de ani, și Bolsonaro, 64 de ani, cu soția sa Michelle, în vârstă de 37 de ani,  și a ironizat aspectul fizic al lui Brigitte Macron. În mesajul publicat pe platforma online au fost comparate fotografiile lui Michelle Bolsonaro, în vârstă de 37 de ani, și a primei doamne a Franței, în vârstă de 66 de ani. Prima era prezentată într-o fotografie care o avantaja, spre deosebire de Brigitte Macron, surprinsă într-o ipostază mai puțin fericită, practic sugerând că este urâtă. Mesajul includea și textul ‘Înțelegeți acum de ce Macron îl persecută pe Bolsonaro?’. Președintele Braziliei a publicat un comentariu la acest mesaj: ‘Nu îl umili pe tip. LOL (mort de râs, n.r.)’.

Emmanuel Macron și-a apărat soția și i-a răspuns în timpul unei conferințe de presă organizate cu ocazia summitului G7, ce are loc în Franța, la Biarritz, președintelui Braziliei, criticând ‘comentariile extraordinar de lipsite de respect’ ale acestuia la adresa soției sale Brigitte Macron

„A spus lucruri lipsite de respect despre soția mea. Eu am un mare respect față de poporul brazilian și nu pot decât să sper că vor avea în curând un președinte potrivit pentru această poziție”. „Ce pot să spun? Este trist. Este trist pentru el în primul rând și pentru brazilieni”, a continuat Macron adăugând că „Cred că femeilor braziliene le va fi rușine probabil să citească astfel de lucruri spuse de președintele lor” , a declarat Emmanuel Macron.

 

Citește și: