Concret, Thompson, cunoscută din filme ca „Howards End” și „Sense and Sensibility”, pentru care a și fost recompensată cu Oscaruri, a venit îmbrăcată într-un costum creat de Stella McCartney, la care a purtat însă pantofi albi, sport. O gravă greșeală de protocol, din moment ce astfel de tip de încălțăminte nu are ce căuta în saloanele elegante ale Palatului Buckingham.

Emma Thompson a incalcat protocolulSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Replica prințului William

Mai mult, după ce a primit titlul, a încercat să-l sărute pe prințul William, cel care a condus ceremonia. După cum chiar ea a povestit, după ceremonie, i-a șoptit lui William la ureche: ”Pot să te sărut?”. Replica prințului nu a fost însă cea așteptată, acesta spunându-i: ”Nu, n-o face”.

Răspunsul prințului ar putea părea dur, însă protocolul nu permite astfel de gesturi. „Ziua aceasta nu este despre mine, ci despre tine”, i-a mai spus ducele Emmei Thompson.

Apoi, nici întrebarea actriței nu e complet deplasată. Ea are o relație apropiată cu familia regală britanică, iar pe prinți îi cunoaște de când erau mici. „Îl iubesc pe prințul William. Îl știu de când era mic și îmi permit astfel de glume”, a declarat actrița după ceremonie.

Vivienne Westwood a comis-o și mai rău

Thompson nu e prima celebritate care încalcă protocolul la Palatul Buckingham. În 1992, când designerul Vivienne Westwood a ajuns la palat pentru a primi un titlu similar, nu a purtat lenjerie intimă sub fusta pe care o îmbrăcase. Declarația a fost făcută ulterior, chiar de către aceasta.

Cât despre Thompson, nu e prima oară când alege să șocheze prin ținuta sa. În 2014, la Globurile de Aur a urcat pe scenă desculță, renunțând la pantofii săi Christian Louboutin.

Vezi și Se întâmplă și celor cu experiență! Prințul William a încălcat protocolul regal, într-o vizită în Kenya. Dar cine poate să-l judece, ținând cont de frumusețea gestului său…

Citește și: