Vorbind luni în cadrul emisiunii Today de pe NBC, Heming Willis a descris modul în care diagnosticul a afectat cuplul şi pe cele două fiice ale lor.

„Ceea ce am învăţat este că demenţa este grea. Este greu pentru persoana diagnosticată. Este greu şi pentru familie. Iar acest lucru nu este diferit pentru Bruce sau pentru mine sau pentru fetele noastre”, a spus ea. „Şi când spun că este o boală de familie, chiar este”, a mai spus soția actorului.

Heming Willis a fost întrebată dacă soţul ei este conştient de starea lui, la care ea a răspuns: „Greu de ştiut”.

Heming Willis a apărut în emisiune pentru a sensibiliza publicul cu privire la FTD şi a fost însoţit de Susan Dickinson, CEO al Asociaţiei pentru Degenerare Frontotemporală.

Dickinson a explicat că unul dintre lucrurile pe care boala le afectează este autocunoaşterea şi, prin urmare, unii oameni nu mai înţeleg că ei înşişi s-au schimbat.

Dar cum a fosr afectată de diagnostic Heming Willis, soția actorului?

„Cred că a fost binecuvântare şi blestem”, a spus ea, explicând că este bine să înţeleagă în sfârşit ce i se întâmplă, chiar dacă este dureros.

„Faptul că ştiu ce i se întâmplă lui Bruce face ca totul să fie un pic mai uşor”, a adăugat ea.

mereu amuzantSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 12

Ce știu copiii minori ai lui Bruce Willis despre starea lui

În ceea ce priveşte modul în care au explicat situaţia fiicelor Mabel şi Evelyn, „suntem o familie foarte sinceră şi deschisă”, a spus ea. „Şi, ştiţi, cel mai important lucru a fost să putem spune care este boală, să explicăm ce este, pentru că atunci când ştii ce este boală din punct de vedere medical, totul capătă sens”, a mai spus ea.

„De când am anunţat diagnosticul de afazie al lui Bruce, în primăvara anului 2022, starea lui Bruce a progresat”, a precizat atunci familia Willis într-un comunicat.

Noutăți despre starea de sănătate a lui Bruce Willis. În primăvară a primit diagnosticul dur, care i-a încheiat cariera la numai 67 de ani

„Din păcate, provocările legate de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce. Deşi acest lucru este dureros, este o uşurare să avem în sfârşit un diagnostic clar”, a mai spus ea.

FTD reprezintă tulburări cauzate de o acumulare de tau şi de alte proteine care distrug celulele cerebrale în lobii frontali (în spatele frunţii) sau în lobii temporali (în spatele urechilor) ai creierului. Afecţiunea apare, de obicei, între 45 şi 64 de ani, potrivit Alzheimer’s Research UK.

„Cea mai frecventă demenţă pentru persoanele sub 60 de ani, FTD poate provoca probleme la nivelul comunicării, precum şi modificări ale comportamentului, personalităţii sau mişcărilor cuiva”, potrivit unei declaraţii a Asociaţiei pentru degenerescenţă frontotemporală.

Persoanele cu FTD trăiesc de obicei între şase şi opt ani cu această afecţiune, potrivit Institutului Naţional pentru Îmbătrânire din SUA. Între 10% şi 30% din cazurile de FTD sunt moştenite. În afară de genetică, nu există alţi factori de risc cunoscuţi, deşi cercetătorii investighează ce rol pot juca tiroida şi insulina în apariţia bolii.

Vezi și Lacrimi la ziua lui Bruce Willis, diagnosticat cu demență: „Mi-am început dimineața plângând”. Actorul, sărbătorit de fosta și de actuala soție dar și Bruce Willis, diagnosticat cu demență. „Nu există tratamente pentru boală”. Anunțul familiei și cea mai nouă imagine cu actorul

Citește și:

Monica Tatoiu, despre pensia sa: „Sunt milionară. Mi-am distrus familia aproape, m-am îmbolnăvit” Totul vine cu un cost! Ce-i reproșează fiul ei

Olivia Steer șochează din nou legat de ”dârele albe” lăsate de avioane. Susține că prietenii ei s-au îmbolnăvit din cauza lor. Lucian Mîndruță îi dă replica