A fost însă norocoasă, pentru că destinul i-a dat o nouă șansă. Emilia Clarke a povestit recent că, la începuturile filmării pentru cel mai popular și premiat serial din lume la momentul actual, a suferit două hemoragii cerebrale.

”Am cerut echipei medicale să mă lase să mor”

Primul accident vascular cerebral a survenit după o ruptură de anevrism la 11 februarie 2011, imediat după terminarea filmărilor pentru primul sezon al serialului.

A ajuns la spital cu dureri severe și aproape inconștientă. „Diagnosticul a fost rapid şi de rău augur: o hemoragie subarahnoidă, un tip fatal de accident vascular cerebral … aveam 24 de ani „, a povestit ea joi, într-un interviu.

A fost supusă unei operații, dar la trezire avea dureri intense și a suferit de afazie, o tulburare de vorbire.

„Numele meu complet este Emilia Isobel Euphemia Rose Clarke. Dar nu am reuşit să mi-l amintesc. În schimb, din gură îmi ieşeau cuvinte fără cap şi fără coadă”, a povestit actriţa.

„Am vrut să pun capăt. Am cerut echipei medicale să mă lase să mor. Munca mea, întregul meu vis despre cum ar trebui să fie viaţa mea se învârte în jurul cuvintelor şi comunicării. Fără acestea, eram pierdută!” a mărturisit ea.

A avut noroc sau poate vârsta și-a spus cuvântul, pentru că în câteva zile această tulburare a dispărut, așa că actrița s-a putut întoarce pe platoul de filmare.

În toată această perioadă, însă, a fost nevoită să ia morfină, pentru a face față durerilor și a lupta cu epuizarea.

„După prima zi de filmare, abia m-am putut întoarce la hotel înainte de a mă prăbuşi de epuizare”, a mărturisit ea.

„Sezonul 2 a fost cel mai rău pentru mine (…) Ca să fiu foarte sinceră, m-am gândit în fiecare minut că voi muri. Mai ales că, în timpul primei operaţii, medicii mi-au detectat şi un alt anevrism mic, care necesita o monitorizare regulată”, a mai spus ea.

A doua cumpănă

Coșmarul nu se terminase. În 2013, actrița a făcut un scanner cerebral, iar medicii au constatat că anevrismul rămas s-a dublat şi trebuie operat. Deși ar fi trebuit să fie o operație simplă, procedura a eșuat, iar vedeta a suferit o altă intervenție chirurgicală de urgență, de trepanare, pentru a fi oprită hemoragia.

Din nou a avut noroc, pentru că în prezent este vindecată, ceea ce nu mai spera. Recunoscătoare, Clarke donează bani unei organizaţii caritabile pentru supravieţuitorii accidentelor cerebrale care necesită tratament.

Vezi și Doliu în showbiz! Îndrăgitul actor din ”Beverly Hills 90210” s-a stins din viață la 52 de ani! A suferit un accident vascular cerebral

Citește și: