Acesta a spus cum se simte în prezent, după intervenția suferită, dar și cum a descoperit că are o afecțiune care îi punea viața în pericol.

Emil Mitrache a povestit că, în urma unui control de rutină, făcut la rugămintea soției, în pandemie, a aflat că are o aortă mărită. Pentru că, în numai două luni, aorta se mărise cu 7-8 mm, actorul și cadrele medicale au decis ca acesta să se opereze de urgență.

„Mi-a cam vâjâit glonțul pe la ureche. Nu aveam niciun simptom. Această boală, acesr anevrism de aortă se și numește ”ucigașul tăcut”.

Nevasta mea a zis să merg la control. Ea chiar m-a salvat!

Știi cum e: era în pandemie, nu umblam foarte mult, nu am dat atenție, nu am făcut mult efort să zic că obosesc repede. Chiar nu aveam nimic și pe vremea aia mai și fumam.

În aprilie anul trecut m-am operat. Iată, am mai prins un trandafir în buchetul vieții”, a povestit actorul la Prima TV, în emisiunea lui Cristi Brancu.

”M-am dus la control numai ca să scap de gura ei. Îi mulțumesc și o iubesc din suflet! Făra ea, nu mai discutam la ora asta. De acum un an până acum, am mai auzit de 3 cazuri de genul acesta care nu au fost toate fericite…”, a mai spus acesta.

”Se rupe și într-un minut ai murit”

„Am avut o intervenție pe cord deschis. Fac acum un an. Și dacă nu descopeream întâmplător, nu mai stăteam de vorbă la ora asta. Am descoperit întâmplător, da. Am avut aorta mărită. Du-te și fă și tu niște analize. Nu aveam nimic.

Ăsta este criminalul tăcut.. Nu te doare… Decât se rupe și într-un minut ai murit”, a povestit el și în podcastul lui Cătălin Măruță.

Deși acum pericolul este trecut, au fost momente cumplite pentru actor și familia lui, în primul rând din cauza costului intervenției.

”Am o clinică lângă mine, m-am dus. Vă recomand să mergeți să la un medic cardiolog chirurg. Am făcut CT-ul, mi-a ieșit, e măricică (58-60). În două luni se mărise cam 7-8 mm.

Păi de la 10.000 – 12.000 de euro (n.r.- costă operația). Mi-a salvat viața un prieten de-al meu, mi-a zis: „Du-te, îți plătesc eu!”, a declarat Emil Mitache, la podcastul La Măruță.

Operația a costat 10.000 de euro, bani pe care nu îi avea

Întâi soția, care a insistat să-și facă analizele, apoi acest prieten, care l-a ajutat cu bani, și apoi medicii care l-a operat (intervenția durând opt ore), aceștia au fost îngerii lui Emil Mitrache.

”Un prieten are o Asociație nonprofit, care a ajutat mulți oameni aflați în mari probleme de sănătate. Eu am fost unul dintre ei.

Într-adevăr, fiind de 2 ani în pandemie, nelucrând nimic, că nu mergea – eu fiind ghid, am consumat foarte mult din economii. Și, când mi s-a spus prețul, am înghețat.

E o operație complicată, durează foarte mult. M-am interesat cât costă și în afară, și la noi e mai ieftin ca afară. Cel mai important e să ai suma, dar și mai important este să te duci să te controlezi! Eu am lucrat ani de zile și în asigurări.

Avem o problemă ca popor, pentru că toată lumea spune: eu nu mă îmbolnăvesc, eu nu fac accident. Prinde foarte bine și o asigurare privată”, a povestit cel supranumit Americanul.

În ziua în care a aflat s-a lăsat de fumat

În final, intervenția suferită de actor a costat aproximativ 10.000 de euro. În cadrul aceluiași podacst, Emil Mitrache a declarat că, după ce a văzut rezultatul CT-ului, a renunțat la tutun.

„De când am deschis ochii, după operație, nu m-a durut nimic. S-a vindecat frumos. Zici că nu am avut nimic.

Niciodată nu am făcut excese. Am renunțat la țigări din ziua în care am văzut CT-ul. Este ceva genetic”, a mai spus actorul, care de la serialul care l-a consacrat a avut o sumedenie de meserii.

Vezi și Ce mai face Emil Mitrache, Americanu’ din La Bloc? Fostul actor și-a încercat norocul în mai multe domenii: „Pot să zic că mi-am luat gândul și speranța”

Citește și:

Theo Rose și Anghel Damian, surprinși la mall. Sarcina de 6 luni și hainele solistei au atras toate privirile

Mara Bănică, țepuită de un muncitor! A luat banii și sculele și s-a făcut nevăzut: ”Zugravii, lăutarii, ospătarii și mecanicii auto trebui să-i alegi cu mare dibăcie în viață…”