A aflat acum, când testamentul a fost deschis. Și surpriza nu e mică. Nimic din averea mamei sale – bani și bunuri – nu va ajunge la Elton, în vârstă de 72 de ani. Tot ce îi rămâne artistului de la mama sa sunt două urne de ceramică și câteva fotografii. În rest nimic.

În schimb, fostul șofer și asistent al lui Elton, Bob Halley, se alege cu jumătate din moștenirea lăsată de Sheila, adică din 534.000 de lire sterline. Bob Halley a fost, de altfel, și motivul disputei dintre mamă și fiu. Din 2008, Bob Halley nu mai lucrează cu Elton John, după o colaborare de peste 30 de ani. Atunci, Elton John i-a spus mamei sale să rupă legăturile cu Bob Halley, însă aceasta a refuzat, motivând că îi era ca un fiu. Sheila a fost convinsă că Elton John l-a concediat pe Bob, în timp ce artistul a spus că Bob a fost cel care a vrut să plece.

De aici nu a mai fost mult până la o ceartă-mamut, în care Sheila i-a reproșat fiului său că nu se gândește decât la cel cu care s-a căsătorit, David Furnish, și niciodată la ea. A fost momentul, nici pe departe unicul, când a folosit injurii la adresa partenerului de viață al lui Elton.

Iar ecoul acestei dispute s-a întins pe aproape 10 ani. Anul trecut păreau că au îngropat securea războiului, însă, cu 24 de zile înainte de a muri, Sheila și-a scris testamentul și l-a exclus total atât pe Elton John, cât și pe partenerul său sau pe cei doi copii pe care îi au împreună.

Jumătate din averea Sheilei se va împărți în cote egale între fratele lui Elton John, Frederick Farebrother, și o prietenă a Sheilei, Deborah Woodward.

Sigur că Elton John nu ar fi avut nevoie de banii lăsați de mama sa, din moment cel însuși are o avere de 300 de milioane de lire sterline. Însă decizia mamei sale vine ca o ultimă palmă primită peste obraz.

Citește și: