Recent, aceasta a făcut un apel public către preşedintele Klaus Iohannis, către premierul României, chiar şi către Nelu Tătaru, ministrul sănătăţii. Scrisoarea sa deschisă către autorități, postată pe blog, vine după o vizită la unul dintre mallurile din Bucureşti.

”Am avut puţină treaba în oraş, într-unul din mall-urile din Bucureşti. Am ajuns acolo, ne-am pus măştile pe faţă şi am intrat. Era ora prânzului, şi fiindcă tot eram în oraş, ne gândeam că poate mergem la un restaurant să mâncăm ceva. În timp ce ne gândeam la asta, ne-am dat seama că nu prea avem unde să mergem, pentru că toate restaurantele sunt închise, singură opţiune fiind terasele. Era cam frig afară, aşa că nici nu s-a pus problema.

Însă, o dată ajunşi în mall, ne-am gândit cu stupoare că asta este o măsură absurdă şi de neînţeles, de vreme ce în mall era puhoi de oameni, FĂRĂ nici o distanţare socială. În magazine se aglomera de la ora la ora, la baza scărilor rulante era aglomeraţie (fără nici o distanţare), la o cafenea se încerca o coadă cu 1m între persoane, în timp ce în supermarket stăteau oamenii cot la cot că în vremurile bune.

Şi am stat să ne întrebăm, ce măsură logică este asta..? Cum poţi închide activitatea restaurantelor, a pub-urilor, a teatrelor, a cinema-urilor, inclusiv a restaurantelor de la food-court pe motiv de “distanţare socială”, dar în acelaşi timp nu te deranjează aglomeraţia din supermarketuri, mall-uri, metrou şi autobuze unde oamenii stau în înghesuiţi? Cu ce te ajută masca aici şi în altă parte nu? Cum este asta o măsură corectă?

În restaurante poţi face o distanţare socială muuuuult mai bună decât în orice supermaket!!! Poţi face mese de maxim 4 persoane, cu spaţiu de 2 metri între mese, şi lucrurile pot funcţiona. În teatre poţi pune grupuri de maxim patru persoane ( în caz de familie ), cu distanţă de două sau chiar trei locuri între celelalte persoane, şi iarăşi, şi aici se poate face o distanţare socială corectă!!! La cinema se poate face exact că şi în cazul teatrelor. În sălile de fitness nu era nici înainte mare aglomeraţie, deci şi aici se poate funcţiona în stare de distanţare socială corectă!”, scrie artista revoltată.

”Nu mă pot uita în ochii copiilor mei”

Apoi, ea s-a adresat direct către preşedinte, către premier: „Există soluţii pentru orice, dacă se VREA! Dar, din ceea ce am observat eu, şi nu numai eu, se pare că cineva, nu se ştie cine, nu doreşte că anumite domenii de activitate să mai funcţioneze, şi observ cu stupoare că se vrea distrugerea totală a zonei cultural-artistice şi a zonei Horeca, timp în care multe alte domenii de activitate nu doar că nu şi-au oprit activitatea, ba chiar şi-au cam dublat, dacă nu chiar triplat în unele situaţii profitul!!

Aş vrea, dacă aş putea, să îl întreb şi eu pe domnul Johannis, pe domnul Orban sau chiar pe domnul Tătaru în baza cărui studiu au făcut domniile lor aceste reguli absurd de nesimţite şi, de ce suntem unii dintre noi obligaţi să intrăm în faliment sau chiar să murim de foame, timp în care cei care erau deja bogaţi ne jupoaie şi de ultima fărâmă de demnitate?”.

Artista nu se oprește aici: „Ne pare rău că domeniul cultural-artistic nu este atât de profitabil pentru voi încât să avem şi noi acceptul să ne desfăşurăm activitatea în măsuri de siguranţă, ci trebuie să tragem cortina şi să aşteptăm ca otravă voastră să îşi facă efectul!

Nu vreau să fiu contra sistemului sau să fiu a cincea roată de la căruţă, dar mi se pare o lipsa mare de bun simt, de simt civic şi de responsabilitate faţă de cetăţenii acestei ţări greu încercată, faţă de oamenii cinstiţi care muncesc zi lumina pentru puţinul pe care îl au, pentru antreprenorii care şi-au investit şi ultimul ban în afacerea lor şi care acum îşi văd afacerea dusă de râpă fără nici o şansă de revenire în următoarea perioada şi faţă de economia acestei ţări care suferă grav de pe urma acestor măsuri absurde şi fără nici o logică!

Nu putem să stăm pe margine şi să ne uităm cum ne dispare viaţa din faţa ochilor fără să facem nimic! Nu mă pot uita în ochii copiilor mei şi să mă gândesc că peste câteva luni nu ştiu cum va fi, cum ne va fi nouă şi cum le va fi şi lor! Nu pot să mă gândesc la ce viitor le voi putea oferi atâta timp cât sunt legată de mâini şi de picioare de nişte oameni care seara dorm liniştiţi în patul lor fără a se gândi mai departe de propria lor persoană!!!

NU gestionaţi bine situaţia domnilor!! Este cazul să facem nişte schimbări!!”, este mesajul tranșant al cântăreței.

Vezi și Reacția lui Dan Negru, după declarațiile controversate făcute de Dan Bittman despre coronavirus!

Citește și:

Denis Ştefan, infectat cu coronavirus. Soţia lui e negativă. Care au fost primele simptome

Pepe divorțează de Raluca Pastramă. Anunțul a fost făcut chiar de către artist