Decizia a uimit pe toată lumea și a întărit zvonurile că Elisabeta a II-a ar pregăti-o pe Kate să-i ia locul de regină. Suverana a precizat că ducesa este pasionată de fotografie ceea ce o face cea mai potrivită din întreaga familie regală să preia acest rol, la care regina ține foarte mult.

„Majestatea sa, Regina, i-a oferit ducesei de Cambridge patronajul Societății Regale de Fotografie, rol pe care l-a deținut timp de 67 de ani.

Societatea Regală de Fotografie a fost fondată de 1853, având ca obiectiv promovarea artei și științei prin fotografie”, se arată în comunicatul palatului.

Duchess of Cambridge visits photography workshopSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Astfel, pentru soția prințului William a fost ieri o zi plină de emoții, presiunea fiind extrem de mare, având în vedere că acest rol este unul foarte special. Patronii Societății Regale de Fotografieau mai fost înainte de Elisabeta a II-a, regina Victoria și prințul Albert.

Kate Middleton s-a dovedit a fi foarte talentată în ceea ce priveste arta a fotografiei. De-a lungul timpului, ea a împărtăşit publicului  imagini adorabile, realizate de ea, cu cei trei copii ai ei, prințul George( 5 ani), prințesa Charlotte (4 ani) și prințul Louis ( 1 an). Ducesa se descrie chiar ca fiind un fotograf amator entuziast și este o mare iubitoare de artă.  Kate are și o diplomă în Istoria Artelor la Universitatea St.Andrews, unde l-a cunoscut pe prințul William. Mai mult, anul trecut a fost curatorul unei expoziții de fotografie victoriană.

Pentru a marca marele eveniment, Kate Middleton și-a făcut apariția la un workshop de fotografie, organizat de Societatea Regală de Fotografie, în colaborare cu organizația „Action for Children”, care ajută copiii nevoiași, pe care o patornează tot ducesa de Cambridge.

Workshopul a avut loc pentru a demonstra cum fotografia poate ajuta tinerii să-și exprime gândurile și sentimentele.  Soția prințului William a fost toată un zâmbet și a purtat o ținută simplă, o rochie de vară, cu print vesele, asortată cu o pereche de espadrile nude.

În ultimii ani, în presă au tot circula zvonuri că regina vrea să cedeze tronul nepotului ei cel mare, prințului William, și soției sale, Kate Middleton, ci nu fiul ei, prințul Charles. Până acum familia regală britanică nu a făcut nicio declarație legat de acest subiect, dar regina a început să renunțe din ce în ce mai mult la atribuțiile ei și să le cedeze ducilor de Cambridge.

Citește și: