Ești o artistă de succes și reprezinți un model pentru multe femei. Câtă disciplină presupune stilul tău de viață?
Ca la armata! Soldat Elena, prezent!
Nu exagerez, pentru că la mine, din păcate, nu ține fără un program exact. Nu am cum să funcționez altfel, așa că totul e trecut în agendă, e organizat pe ore și minute.
Marea provocare e să țin echilibrul între timpul profesional și cel personal și încerc mereu să fiu și acasă, și pe scenă la fel de deschisă, prezentă și activă. Nu e ușor, dar când faci cu drag, devine mai simplu și… posibil.

Cum procedezi pentru a-ți menține silueta și forma fizică bună?
Încerc să mănânc sănătos, să mă hidratez bine, să ajung la sală în fiecare săptămână și să ajung măcar de două ori pe lună la masaj; și am și un super antrenor personal: Nicholas (râde). A, și pufuleți naturali că țin de foame, nu îngrașă, și îi împart cu Nicholas.

Ce înseamnă pentru tine alimentație de calitate?
Încerc să nu complic lucrurile foarte mult și să mă țin de schema simplă: neprocesat, natural, crud. Așadar, multe legume, fructe și semințe.

Îți place să gătești? Care este preparatul preferat pe care îl pregătești pentru băiețelul tău, Răzvan Nicholas (5 ani) și pentru soțul tău, Cornel?
Îmi place mult să gătesc și prețuiesc orele pe care am timp să le petrec în bucătărie – mai ales că, de multe ori, e un timp pe care îl petrec cu Nicholas, care e mare ajutor de chef; e distracție mare și dezordine la fel de mare. (zâmbește)
Nicholas e înnebunit după ciorba cu mingiuțe (perișoare), iar soțul meu e mare fan piperchii targasitii (mâncare tradițional machedonească), așa că sunt master chef arromân. La deserturi mă bag cu mare drag, iar dacă e cu cioco sunt expertă, mai ales la degustat. (râde)

Ți-ai obișnuit fiul să mănânce alimente sănătoase? Și dacă da, cum ai reușit?
Ca orice mamă, fac tot posibilul ca Nicholas să aibă o alimentație sănătoasă și cât mai echilibrată.
În fiecare zi bem un fresh, mâncăm un fruct proaspăt și ronțăim o gustare de legume. Am noroc că îi plac mult ciorbițele și mănâncă cu poftă pește, adoră migdalele, fisticul, cajuul, alunele de pădure.
Secretul meu în legatură cu anumite alimente sănătoase, care evident că nu erau tocmai pe gustul lui, a fost decorarea farfuriei. Un fel de plating. Figurine, personaje și ce îmi mai iese în funcție de inspirație. Reușesc să-l fac să mănânce mai ales că e convins că supereroii mănâncă multe legume și fructe și de aceea au forță și puteri magice.

Care este cea mai recentă dovadă de dragoste pe care ai primit-o din partea băieților tăi?
În fiecare zi băieții mei sunt atenți cu mine, mă răsfață cu dragostea lor, cu zâmbetele lor; ei sunt echilibrul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu că e așa bun cu noi.
Nicholas îmi confecționează la grădi tot felul de bijuterii, toate cu măcar un pic de sclipici, că ”trebuie să porți pe scenă și nu se văd dacă nu sclipesc”.
Soțul meu mă surprinde de fiecare dată, întotdeauna găsește o cale să mă uimească, cred că are un dispozitiv de citit gânduri, căci altfel nu-mi explic. (râde)

Ați mers în vacanță în această vară?
Am avut o vară plină de concerte, dar am reușit să smulg și două săptămâni de vacanță. Ura!
La începutul verii am susținut concerte în Turcia și pentru că timpul ne-a permis, am rămas o săptămână în vacanță, acolo. Și am reușit să avem și o săptămână plină, cu toată familia (frați, nepoți), pe litoralul românesc.

Cu ce lucruri te mândrești că ai realizat în ultima vreme?
Îmi place enorm “Superfriends”, proiectul-serial de videoclipuri, pe care l-am lansat în această vară, o serie de petreceri cu gașca mea reală, prin care vrem să amintim tuturor cât de importante sunt momentele pe care le petrecem împreună cu prietenii noștri, cu cei cu care creștem împreună și trecem prin viață.
Sunt mândră de proiectul “Antidot”, din care am învățat enorm și pentru care am reușit să mă conectez la un alt tip de intensitate artistică.
Sunt mereu recunoscătoare și mândră de fanii mei care sunt minunați și cărora le datorez tot ce sunt în muzica românească. Am o relație foarte specială cu ei!

Fanii te urmăresc în mediul virtual. Cât de mult timp îți petreci online?
Fanii mei sunt parte din universul meu. Pentru ei cânt. Petrec mult timp online pentru că eu postez pe toate conturile mele și, pentru că am o relație strânsă cu „elenaticii”. Trebuie să-i informez mereu cu privire la viața și activitățile mele. Încerc să răspund la mesaje și să arhivez portretele și colajele primite de la ei. Le sunt complet dedicată și ei sunt la fel. Își fac timp în fiecare zi pentru mine, iar eu mă bucur de atenția lor ca un copil mic.

Ce pregătești din punct de vedere muzical? Vei avea concerte în București și în țară în această toamnă?
Mă pregătesc să lansez episodul 3 din seria “Superfriends”, cu o lansare și un concept video uau. În câteva săptămâni voi începe un turnel național cu un brand important de cosmetice și de abia aștept să mă întâlnesc cu fanii mei din țară.
Bineînțeles, pregătesc noul single și un proiect superb cu Disney Channel.
Se anunță o toamnă plină și frumoasa.

Ce îți dorești pentru viitorul apropiat?
Să iubesc, să cânt, să trăiesc prezentul și… să ajung nr. 1 în Billboard (n.r.: topurile Billboard reprezintă cel mai important ghid de clasare a popularităţii cântecelor şi albumelor. Este un barometru al succesului de care se bucură un artist). (zâmbește)

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

Care sunt momentele când te simți cu adevărat fericită?
Foarte des în ultimul timp. Am învățat să mă bucur de lucrurile mărunte, să apreciez ceea ce am și să trăiesc în prezent. Cred tot mai tare în expresia “atragi ceea ce gândești”.
Noi alegem să fim fericiți, nimeni altcineva nu poate să te facă fericit dacă tu nu vrei asta, nu? Până la urma, fericirea este o alegere.

Nu pot trăi fără…

Familia mea – ”Este sufletul meu, iar un om nu poate trăi fără suflet.”
Muzica – ”Este vocația mea, modul meu de a mă exprima, de a comunica cel mai bine cu lumea.”
Iubirea – ”Pentru viață, pentru oameni, pentru frumos, pentru bun, pentru bine. Nu putem trăi fără iubire, pentru că suntem iubire.”

Credit foto: Facebook Elena Gheorghe