Comunitatea internațională s-a concentrat asupra președintelui rus Vladimir Putin pe fondul invadării Ucrainei de către Rusia. Însă liderul de la Kremlin, în vârstă de 69 de ani, ascunde multe despre viața sa personală.

Imaginea de macho atent îngrijită a lui Putin – el a fost adesea fotografiat călărind, ridicând greutăți și pozând la bustul gol – a fost gândită special pentru a impresiona opinia publică.

În egală măsură însă, Puțin a făcut un efort uriaș pentru a-și proteja copiii de lumina reflectoarelor, făcându-i pe mulți să se întrebe dacă el chiar are urmași.

Putin nu și-a prezentat niciodată în mod public copiii, deși presa a speculat despre cele două fiice pe care Putin le-a avut cu fosta lui soție, Liudmila, dar și despre o alta fata, acum de 18 ani, rezultată dintr-o relație avută de președintele rus la sfârșitul anilor ‘90, începutul lui 2000, și chiar de o pereche de gemene ori o singură fiică pe care le-ar fi avut cu actuala sa iubită în 2015.

profimedia-0614587904SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 12Despre Katerina Tikhonova, una dintre fetele sale avute cu fosta sa soție, Ludmila, se pare spune că ar vrea să-și construiască un profil public. Ea chiar a fost văzută anul trecut vorbind la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg din Rusia. Dar, ca și în cazul aparițiilor ei anterioare în presă, nimeni nu a legat-o în mod explicit de Putin.

Iată ce se știe până acum despre copiii lui Putin


Putin a avut două fiice în prima căsătorie cu fosta însoțitoare de bord Liudmila Shkrebneva – Maria și Katerina. Cei doi au fost căsătoriți timp de trei decenii până la divorțul din 2013.

Maria s-a născut la Leningrad în 1985, iar Katerina s-a născut un an mi târziu, în Germania, în 1986, acolo unde familia locuia în acea vremea, când Putin lucra pentru KGB.

sursă foto: http://putin.kremlin.ru/bio/page-0

Ambele fete poartă numele bunicilor lor, Vladimir Spiridonovici Putin și Maria Ivanova Selomova. Mariei i se spune Masha, iar Katerinei, Katya. Masha and Katya are sunt prescurtări obișnuite ale numelor Maria și Katerina.

Când familia s-a mutat la Moscova în 1996, fetele au urmat o școală în limba germană, de la care însă au fost retrase Putin a devenit președinte interimar, iar profesorii le-au educat acasă.

„Nu toți tații sunt la fel de iubitori cu copiii lor, așa cum e el”, ar fi spus Liudmila despre Putin. „Și i-a răsfățat mereu, în timp ce eu eram cea care trebuia să-i disciplineze”.

Sursă foto: Profimedia

În timp, fetele au urmat studiile superioare: Maria a studiat biologia la facultate și a urmat facultatea de medicină la Moscova, în timp ce Katerina s-a specializat în Studii asiatice la facultate.

Foto: Profimedia

Ambele fete au urmat facultatea sub identități false.


Maria, care acum are 36 de ani, este cercetător medical și locuiește la Moscova împreună cu soțul ei olandez, Jorrit Faassen.

Se pare că Maria și Faassen au un copil, căci Putin i-a spus cineastului Oliver Stone în 2017 că este bunic.

Când Stone a întrebat dacă s-a jucat cu nepotul său, Putin a răspuns: „Foarte rar, din păcate”.


Despre Katerina se spune că ar duce o viață de lux, trăind în apartamente exclusiviste.

Katerina, care acum are 35 de ani, este o dansatoare sportivă desăvârșită și ocupă o poziție superioară la Universitatea de Stat din Moscova.

Katerina Tikhonova also known as Katerina (Ekaterina) Putina, Foto: Profimedia

Ea s-a căsătorit cu miliardarul rus Kirill Shamalov în 2013, însă cuplul a divorțat în 2018. Abia atunci, în urma procesului de divorț, s-a aflat că averea cuplului se ridica la 2 miliarde de dolari.

Și dacă despre cele două fete din relația cu Liudmila se mai știu câteva lucruri, o adevărată surpriză este Elizaveta, o adolescentă de doar 17 ani, cunoscută sub numele de Luiza.

Despre ea presa susține că ar fi fiica președintelui rus, Vladimir Putin și a fostei femei de serviciu, Svetlana Krivonogikh, care acum a ajuns milionară.

Elizaveta Krivonogikh (Luiza Rozova) ,Foto: Profimedia

Elizaveta se prezintă pe rețelele sociale sub numele de Luiza și unde postează poze cu ea în ținute scumpe, semnate de casele mari de modă din lume.

Relația lui Putin cu mama fetei ar fi început în anii ’90, înainte ca acesta să devină președinte. Ea a lucrat ca menajeră și a locuit într-un apartament obișnuit înainte de a se muta în una din cele mai luxoase reședințe din din Sankt Petersburg.


Pe de altă parte, există zvonuri că Putin are o a treia fiică (sau chiar o pereche de gemene) cu actuala iubită, fosta gimnastă ritmică rusă Alina Kabaeva.
Însă nici copilul (sau copiii) și nici relația cu Kabaeva nu au fost confirmate.

Alina Kabaeva și Vladimir Putin,Foto: Profimedia

Secretul din jurul copiilor lui Putin

Putin a încercat să-și adăpostească copiii de mass-media și de viața politică, astfel încât să poată trăi o viață normală.
În ciuda acestui fapt, Katerina și-a făcut debutul la TV de stat rusă ca expert în biotehnologie în decembrie 2018.

Apariția ei nu a inclus comentarii despregradul de rudenie cu Putin. Legătura a fost făcută publică pentru scurt timp în cadrul unui concurs de dans, dar ulterior a fost retrasă.

În iunie 2021, Katerina s-a adresat unei conferințe care este echivalentul Rusiei cu Davos – dar nimeni nu a numit-o fiica lui Putin, aparent de teamă de represalii din partea Kremlinului.

Katerina Tikhonova, Credit line: Profimedia


La sfârșitul anului 2020, Putin a anunțat că Rusia și-a finalizat vaccinul împotriva COVID-19, deși nu a finalizat încă evaluările clinice.

Citește și: Fabuloasa avere a lui Vladimir Putin: de la palate luxoase și până la o toaletă de 56.000 de euro

xCum arată femeie pentru care Vladimir Putin și-a părăsit soția? Cei doi s-ar fi căsătorit în secret