Doar 3 probe îi mai despărțeau pe Claudia, Andrei și Liviu de cel mai râvnit trofeu culinar din România: MasterChef! Finaliștii au avut la începutul ediției 10 minute pentru a alege din cămara MasterChef toate ingredientele necesare, pentru a compune cele trei preparate ale finalei din acest sezon: un antreu, un fel principal și un desert, fiecare preparat fiind atribuit unei probe.

Credit foto: Pro Tv

Claudia, Andrei și Liviu

Claudia a părăsit prima finala

După prima rundă de foc, concurentul cu cel mai mic punctaj a fost eliminat, ceilalți doi duelându-se mai departe pentru marele premiu de 50.000 de euro! Claudia a fost prima care a părăsit finala și au rămas în cursă Liviu și Andrei.
În cea de-a doua probă, Liviu și Andrei au avut de pregătit un fel principal, iar după 60 de minute intense, Liviu s-a prezentat în fața Chefilor cu un preparat pe baza de pește, în timp ce Andrei a mizat pe rață.
După ce au gustat felurile principale ale celor doi concurenți, Chefii au deliberat. Liviu a primit 28 de puncte și a marcat cel de-al doilea 10 din aceasta finală (10 – Chef Hădean, 9 – Chef Foa, 9 – Chef Patrizia). Iar Andrei a acumulat 30 de puncte, fiind notat cu câte 10 puncte de fiecare dintre Chefi.

Credit foto: Pro Tv

Juriul MasterChef

Au avut susținerea familiei

La cea de a treia probă Liviu și Andrei au avut parte și de susținerea familiilor, invitate să urmărească proba decisivă de la balcon, fapt care a crescut și mai mult presiunea momentului.
Deserturile pregătite de Andrei și Liviu i-au impresionat pe Chefi. Astfel, Liviu a primit 10 puncte de la Chef Foa pentru desertul său, iar Andrei a fost premiat tot cu 10 puncte de către acesta. Chef Patrizia i-a acordat lui Liviu 9 puncte, iar Andrei a primit pentru un desert „hallucinante” nota 10. Arbitrul final a fost Chef Hădean. Liviu a fost notat cu 9 puncte pentru desertul sau, iar Andrei a primit nota 10.

Andrei e MasterChef!

Andrei Voica Marian a fost declarat noul MasterChef al Românei! Andrei este un manager de restaurant din Madrid, pasionat de fotbal și de pescuit, care s-a înscris la MasterChef dornic să învețe lucruri noi și să-și îmbogățească vocabularul culinar. Pentru Andrei, a reprezentat și o oportunitate de a se întoarce acasă și de a-și îndeplini un vis, acela de a deveni bucătar profesionist.

Liviu Balint, în vârstă de 32 de ani, s-a înscris la MasterChef la îndemnul prietenilor săi și își dorește ca în urma acestei experiențe culinare să-și creeze o carieră stabilă. Pasionat de bucătărie italiană, îi place să gătească corect alimentele, fiind foarte atent la detalii.
Claudia Sima are 29 de ani și este manager de proiect în București. Ea s-a decis să participe la MasterChef pentru că a avut o presimțire că anul 2015 îi va aduce multe suprize și bucurii plăcute.

 

Credit foto: Pro TV