Concurentului din echipa lui chef Sorin Bontea, Andrei Olteanu, este câștigătorul celui de-al patrulea sezon al show-ului „Chefi la cuțite”.

Astfel, chef Sorin Bontea bifează cea de-a doua victorie, iar trofeul, dar și premiul de 30.000 de euro, sunt motive de bucurie enormă pentru întreaga echipă a lui Bontea.

Andrei Olteanu are 26 de ani, s-a născut în Tecuci și locuiește în București de câțiva ani de când profesează ca bucătar.

Cum se autocaraterizează fericitul câștigător? „Îmi place să cred că sunt un moldovean special, cu dreduri. Am și 17 sau 18 tatuaje, nu le mai știu numărul. Îmi place să fiu diferit, asta e clar”, a declarat acesta pentru https://a1.ro/chefi-la-cutite

Cei trei finaliști au avut de pregătit un meniu complet care să includă un starter, un main course și un desert semnătură, iar tensiunea competiției a fost întețită de prezența invitaților speciali de la masa de jurizare. Chefi de renume, oameni de calibru, cu pretenții foarte mari au notat plating-ul, savoarea și textura preparatelor, căutând ,,farfurii concept” care să se evidențieze și care să fie demne de marele titlu. Bucătăria ,,Chefi la cuțite” i-a reunit și pe foștii concurenți eliminați, care au avut rolul de a-i ajuta pe finaliști în ultima probă. Florian Lazăr a fost cel mai râvnit coechipier și pentru că atât Silvian, Mihai, cât și Andrei și l-au dorit alături în luptă, El Comandante a fost cel care a decis alături de cine vrea să lucreze. A ales culoarea verde, iar Andrei Olteanu și-a format o echipă în care movul și verdele s-au echilibrat. Ionuț Chirițoiu –echipa verde, Mihai Ionescu și Florian Lazăr- echipa mov au fost oamenii pe care Andrei s-a bazat, iar modul în care cei patru au fuzionat s-a observat în farfuriile spectaculoase pregătite.  Mihai Necula a format echipă alături de Marius Georgescu și Irina Stratulat- echipa portocalie și Loredana Ene- echipa mov, iar Silvian Hârâială i-a ales pe Cristian Bucur- echipa portocalie, Cosmin Ailinca și Fareș Samir- echipa verde.

Citește și: Cătălin Scărlătescu, negru de supărare după terminarea emisiunii „Chefi la cuțite”: „Îmi pare atât, atât de rău.  Lazăr, ești cel mai bun concurent din toate sezoanele…”

Ce va face Andrei Olteanu cu banii câștigați la Chefi la cuțite

La finalul serii, banda care le-a măcinat nervii timp de opt confruntări a adus în fața finaliștilor cloșul ce ascundea numele câștigătorului. Cu ochii înlăcrimați, Andrei Olteanu a primit vestea cea mare din partea frumoasei prezentatoare Gina Pistol: el este câștigătorul celui de-al patrulea sezon și al premiului de 30.000 euro. Momentul spectaculos l-a făcut pe chef Sorin Bontea, mentorul său, să sară la propriu peste masa de jurizare în brațele bucătarului care i-a adus câștigul. Nici foștii concurenți nu au putut să-și mai stăpânească lacrimile, iar scandările colegilor din echipa verde redenumeau sezonul 4 ,,Sorin la cuțite”, căci finala a strălucit în culoarea purtată de ei. Andrei a mărturisit că a trecut prin emoții incredibile: ,,În acel moment nu am mai simțit absolut nimic. Pur și simplu eram pe altă planetă.  Am fost extrem de bucuros, iar când mi-am auzit numele m-am blocat. “. Marele câstigător din echipa verde a scos aseară la iveală tot ce a avut mai bun de oferit și i-a convins pe jurați că merită titlul sezonului 4. ,, Am realizat că nu există limite în viață dacă îți dorești cu adevărat să realizezi ceva. Am învățat că orice îți propui poate să se transforme în realitate, dacă lucrezi îndeajuns…și ai un dram de noroc.”, au fost cuvintele lui Andrei Olteanu la final de seară.

Andrei nu se va bucura singur de premiul de 30.000 de euro, ci cu cele mai importante fiinţe din viaţa lui. Soţia sa, Iuliana Felicia, îl va face în curând tătic, aşa că fără nici o îndoială banii vor fi folosiți pentru venirea pe lume a copilului și pentru creșterea acestuia.

Citește și: Aceasta este rețeta secretă de sarmale a lui Chef Scărlătescu

 

 

Foto: Antena 1