Cei opt concurenţi rămaşi în competiţie în semifinală s-au pregătit intens, antrenorii le-au ales cele mai bune melodii, iar aseară s-au duelat pentru un loc în marea finală. Publicul şi-a votat favoriţii şi a decis ca în lupta pentru trofeul Vocea României şi premiul în valoare de 100.000 de euro să intre Michel Kotcha şi Tobi Ibitoye din echipa Smiley, Cristina Bălan din echipa Tudor şi Tomi Weissbuch din echipa Moga. Din păcate, echipa Loredana nu va avea niciun reprezentant în finală, însă antrenoarea va susţine vocea şi va fi alături de cei patru concurenţi.

Smiley a cântat cea mai nouă piesă a lui, Pierdut buletin

Surprizele s-au ţinut lanţ în etapa duelurilor încrucişate. Smiley a cântat aseară împreună cu DOC şi Motzu cea mai nouă piesă a lor, Pierdut buletin, Loredana a creat o adevărată poveste pe scenă în momentul în care a interpretat alături de trupa Agurida melodia A ta mireasă, care se găseşte pe noul album al artistei, Imaginarium, iar Tudor a cântat alături de Vama melodia Declar pierdut ţară şi a adus foarte multă emoţie pe scena de la Vocea României. Invitaţi speciali au fost aseară şi Angelo Simonică şi Nicole Cherry, care au cântat piesa Pot eu să te urăsc?. Trupa PRO Dance a pus în scenă, ca de fiecare dată, coregrafii de excepţie şi a fost alături atât de concurenţi, cât şi de antrenori. Pavel Bartoş a fost la înălţime şi a adus distracţia și emoțiile din această etapă a competiției tuturor românilor, iar V Reporter-ul, Oana Tache, a venit cu informaţii noi din culise.

Peste 1.2 milioane de telespectatori au urmărit show-ul

Pe întreaga durată de difuzare, 20:29 – 23:52, la nivel național, peste 1.2 milioane de telespectatori au urmărit competiția în care doar vocea contează, iar în minutul de maximă audiență de la 21:28, cea mai bună competiție a vocilor a adus în faţa televizoarelor aproape 1.8 milioane de români.
Semifinala Vocea României a fost lider de audiență pe toate categoriile de public și a înregistrat 9.8 puncte de rating și 26% share pe segmentul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, de două ori mai mult față de postul de televiziune clasat pe locul doi, care a obţinut 4.6 puncte de rating și 12.2% share.

Emoţie, tensiune şi lupta pentru un loc în finală

Smiley a fost antrenorul al cărui nume a fost extras aseară de Pavel Bartoş şi, care a fost nevoit să aleagă primul duel al serii. El l-a trimis în luptă din echipa sa pe Michel Kotcha, care a cântat melodia Who’s loving you şi l-a ales din echipa Loredanei pe Antonio Fabrizi, care a interpretat melodia Senza parole. A fost un duel foarte puternic, echilibrat, cu două voci excepţionale, care auimpresionat. Antrenorii s-au bucurat de ambele momente, iar Smiley a spus: “Aceşti doi oameni frumoşi au venit să ne dăruiască bucuria lor de a cânta. Vă mulţumesc că aţi venit la Vocea României!”. Loredana a completat cu zâmbetul pe buze: “Sunt foarte mândră că am putut să lucrez cu tine, Antonio, şi să te cunosc, Michel. Cred că este cel mai puternic duel din seara asta.”. În final publicul a decis cine merge mai departe, iar primul finalist, ales în urma voturile telespectatorilor, este Michel Kotcha.

Loredana a fost cea care a ales cel de-al doilea duel. Antrenoarea a decis ca Mihai Rait să se lupte pentru un loc în marea finală cu Cristina Bălan din echipa Tudor. O voce pop şi una rock, care au transmis emoţie, sensibilitate, dar şi voie bună şi culoare. Mihai Rait a interpretat melodia Can’t take my eyes off you, iar Loredana i-a spus: “Ai avut emoţii, Mişule! Total diferite momentele.”. Tudor a fost impresionat de momentul Cristinei, a avut lacrimi în ochi în timp ce concurenta interpreta melodia Jesus Christ Superstar şi a spus: “Mi-aş dori pentru ce a mai rămas din show-ul ăsta, care e un răspuns la o radiografie socială, să încetăm să discriminăm. Ar trebui să conteze doar vocea! Până la urmă, publicul judecă.”. Cele mai multe voturi le-a primit Cristina Bălan, care merge în finală..

Pentru cel de-al treilea duel Tudor a ales-o pe Tincuţa Fernea să intre în bătălie cu Tomi Weissbuch din echipa Moga. Cei doi au creat două momente fresh, au cântat foarte frumos şi au demonstrat că viitorul sună bine. Tincuţa a interpretat melodia The winner takes it all, iar Tomi melodia Preocupat cu gura ta. La finalul celor două momente, Moga a spus, mândru de concurentul său: “Tomi e Vocea! Aţi cântat amândoi foarte bine!”, iar Tudor a completat: “Tincuţa, ai fost profesionistă şi ai cântat foarte bine. Cred că te-ai maturizat în zilele astea. Să decidă publicul!”. Cele mai multe voturi le-a primit Tomi Weissbuch, care este cel de-al treilea finalist, cu care ne vom reîntâlni vinerea viitoare.

Ultimul duel a fost unul de excepţie, care a smuls ropote de aplauze şi a fost format din Alex Florea, care a cântat melodia Atât de singur şi Tobi Ibitoye, care a interpretat piesa Make it rain. Cei doi au creat momente spectaculoase, pline de energie şi vibraţie, care i-au impresionat pe antrenori, iar seara semifinalei Vocea României s-a încheiat în forţă. Încântat de concurentul său, Moga a spus: “Alex, cel mai mult mă bucur că ai cântat într-un mare fel şi că tragi cu dinţii să câştigi. Îmi place vocea ta. Eu cred ca trebuie să fii Vocea României anul ăsta!”. Smiley a comentat ambele momente de pe scenă: “Alex, interpretarea ta a fost a ta. Ai fost foarte bun, eşti un rocker adevărat! Te aplaud! Tobi, pentru mine eşti deja un artist. Momentul din seara asta a fost perfect. M-ai spart!”. Publicul a ales şi de data aceasta, iar cel de-al patrulea finalist este Tobi Ibitoye.
În urma duelurilor încrucişate, în premieră la Vocea României, un antrenor va intra în finală fără concurent, iar echipa Loredana este cea care nu va avea niciun reprezentat.

Marea finală, pe 18 decembrie!

Vinerea viitoare, de la 20:30, cea mai aşteptată etapă a competiţiei, finala Vocea României, vine cu surprize de proporţii şi voci extraordinare.
Cei care doresc să-și demonstreze calitățile vocale și să impresioneze antrenorii, se pot înscrie pentru cel de-al șaselea sezon Vocea României pe site-ul vocearomaniei.protv.ro, iar mai apoi să-și demonstreze talentul în cadrul preselecțiilor prezente în mai multe orașe din România.

Credit foto: Pro TV