Actrița mexicană a declarat într-un interviu pentru ziarul „El Universal” că tatăl ei, Don Efrain Gonzalez, care a suferit și el de această boală, a fost pentru ea un adevărat exemplu care a învățat-o că dacă ești puternic, aceasta este cea mai bună armă împotriva cancerului. Edith a spus că îi va urma atitudinea, mai ales că fiica ei, Constanza, și soțul ei, Lorenzo Lazo, au nevoie de ea puternică.

Tatăl ei a murit de cancer

Deși a fost operată de cancer ovarian, Edith nu a reușit încă să învingă boală, dar mărturisește că nu își ia deloc boala în serios, ci încearcă să facă haz de necaz. Mai mult, ea consideră că această boală necruțătoare poate fi chiar un mod de iubire, pentru că te învață să te iubești pe tine.

Lo mío, lo mío, mío en serio es cultivar nuevas amistades! Qué tal está señorita despeinada y desparpajada!!! Amoooooo!!!!

A post shared by Edith Gonzalez Lazo (@edithgonzalezmx1) on

„Cred că este tot un fel de iubire (cancerul-n.r.). Îți spun, nu mi-e frică de cancer și nu ar trebui luat în serios. Trebuie să iei în serios tratamentul, să cauți un leac, nu să iei în serios teama de cancer”, spune actrița. „Știu că este o tragedie, dar eu nu îl consider așa. Pentru mine este doar un pas. Cel mai bun lucru pe care pot să–l fac este să vă spun că sunt multe tratamente astăzi, și nu mă refer la cele alternative, pentru că eu nu cred în ele”, a mai spus aceasta.

„E un cancer rău.  Vorbesc cu el și îi spun „pleacă de aici”. Îl tratez cu simțul umorului și nimeni nu înțelege de ce am umorul ăsta negru”,  a declarat răzând Gonzalez.

Celebra actriță spune că este hotărâtă să nu-l lase să o doboare, spunând totuși că nu îi este frică de moarte. „Nu îl las să mă învingă, nici fizic, nici psihic, nici spiritual sau mintal”, a mai spus ea.

#lifeiswhatyoumakeit #viviralmaximo ?#puraactitud ?

A post shared by Edith Gonzalez Lazo (@edithgonzalezmx1) on

„Mai am multe zâmbete de împărțit”

„Nu mă consider un exemplu. Eu sunt doar o femeie care iubește viața. Tatăl meu a fost un exemplu de viață și a asistat la un proces dur care a tranzitat cu un cancer vorace. Îl iubesc. El a fost un om minunat în viața mea și m-a învățat că acest cancer nu e sfârșitul. El nu a pus întrebări și și-a dedicat timpul încercând să-și vindece spiritul și să ofere dragoste. Nu m-am speriat când medicii mi-au spus că îl am”, a mai spus Edith.

„Avem o singură viaţă şi deci o singură şansă să strălucim. Vă vorbesc din proprie experienţă, iar eu, ca persoană ce nu a fost niciodată punctuală…, nu am de gând să ajung la timp nici la chemarea cea din urmă. Îmi pare rău, dar mai am multe lupte de dus, multe zâmbete de împărţit, multe luptte de câștigat,  multă artă de admirat și mai am multă iubire pentru Mexic. Aşa că, Moarte, aşează-te şi aşteaptă-mă! Pentru că ceasul meu o să sune cu mare întârziere”, a mai spus actriță într-un interviu acordat la începutul lunii.