Îndrăgita actriță de telenovele a declarat că motivul pentru care nu se va lăsa învinsă de boala este fiica ei Constanza, iar acum la un an de când a primit devastatorul diagnostic, Edith a povestit cum a aflat că este la un pas de moarte și chinurile prin care trece.

Cum a transformat-o boala pe Edith Gonzalez

salomeSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Vedeta a povestit că se pregătea să înceapă turneul de promovare al ultimului ei film, când o durere de spate a lăsat-o aproape imoblizată, nu mai putea să facă nici o mișcare și nici să respire. „Am decis să merg la medic, un gastroenterolog mexican foarte bun. L-am sunat și i-am zis că am o durere din cauza căreia nu mai pot să stau în picioare. Când m-a văzut s-a schimbat la față și mi-a zis: <>. I-am răspuns: <>. O zi de muncă pentru un actor are 12 ore. Lucram 12 ore pe zi, dar aveam o grămadă de probleme cu mâncare. Mâncam ton în fiecare zi și am crezut că acesta este motivul. Mi-a spus că nu înțelege de ce sunt așa slabă și i-am zis că exagerează. Mă gândeam că în timp ce dansam, îmi venea să plâng de durere. Am luat o pastilă foarte puternică pentru durere, însă aceasta începuse să nu-și mai facă efectul. Mi-am spus că nu am cum să mă îmbolnăvesc, actorii nu au voie să se îmbolnăvească. Însă, când am văzut că durerea este tot mai mare și că nu mai pot participa la orele de dans, m-am dus să cer ajutor. După ce medicul m-am văzut și a auzit ce simptome am, m-a trimis la analize să fac markeri pentru cancer. Datorită lui, eu sunt astăzi în viață”, a povestit Edith.

Medicii i-au găsit metastaze

După ce i-a luat 10 eprubete de sânge, actrița s-a întors la Miami pentru a-și continua munca. Uleterior, când s-a întors în Mexica aflat și diagnosticul. Markerul pentru cancer a ieșit pozitiv și i-au spus că trebuie operată urgent. Actrița i-a rugat pe medici să o lase să apuce să-i explice fiicei ei ce se întâmplă cu ea și că va fi operată, înainte să o trimită în vacanță cu tatăl ei la Madrid. Ea a insistat să meargă și ea în vacanță cu familia ei și să se întoarcă la spital după, însă medicii au refuzat această variantă și au insistat să o opereze de urgență chiar a doua zi, sâmbătă, ceea ce s-a și întâmplat.  Intervenția chirurgicală a durat șase ore, în care medicii i-au scos uterul, apendicele, ovarele și tot ce presupune o histerectomie. „Le mulțumesc enorm tuturor medicilor care m-au ajutat și nu au vrut să aștepte mai mult, pentru a-mi salva viața. Nu i-am întrebat niciodată ce mi-au scos .Dacă acest lucru trebuie făcut, atunci să-l facem”, a mai spus actrița.

Însă, abia de aici începe dezvăluirile cutremurătoare. „Imediat după operație au venit verișorii mei să mă vadă, așteptându-mă să mă vadă copleșită de durere, dar nu s-a întâmplat așa. Le dădeam indicații: NU acolo, stați aici. Căutam lumină bună pentru poze. Am vrut să fac fotografii cu fiecare în parte, în cazul în care nu aș fi rezistat”, își mai amintește ea.

Edith avertizează că simptomele pentru cancerul ovarian sutn foarte confuz: senzație de plenitudine, umflare a altor părți ale corpului, oboseala, dureri de spate. Actriței i s-a spus inițial că la ea canerul ar fi în stadiul 2, însă, de fapt, acesta era în stadiul 4 și medicii i-au găsit metastaze, iar la sfatul unui prieten medic a decis să ceară părerea mai multor medici. „Nu doar că aveam cancer în stadiul patru, aveam și metastaze, cancerul era foarte agresiv și dificil. Toți medicii care mi-au văzut dosarul mi-au zis că nu mai am mult de trăit, dar ei nu știau că eu sunt Edith și nu mă las învinsă”, spune aceasta.

De opt luni face ședințe de chimioterapie. Vomită de opt ori pe zi

„Nu voiam să fiu victimă. Mi-am promis mie că nu o să plâng, dar am plâns de trei ori. Însă pentru că mi-am făcut o promisiune am decis să fiu încrezătoare că mă voi face bine. Cea mai bună metodă este să te informezi despre ceea ce presupune cancerul. Am decis că această boală poate fi ceva pe care îl accepți și să îți trăiești viața cu bucurie”, a mai adăugat celebra Salome.

Edith González face de opt luni ședințe de chimioterapie, fiind în atenția unei  echipe multidisciplinare de specialiști în oncologie, radiologie, cardiologie și nutriție, toți fiind mexicani.

„Efectele sunt foarte dureroase. Tratamentul pe care îl iau este și mai greu. Am un protocol complet. Dar vreau ca fiica mea  Constanza să mă vadă ca o mamă care înfruntă viața cu curaj. Din moment ce am luat decizia să-i spunem, nu i-am ascuns nimic. Ea știe că puterea este în noi. Eu sunt propriul meu stăpân…(…) Vomit de opt ori. E cutremurător, așa e. Dar tu singur decizi. Eu am decis că trebuie să rezist. Am trecut de primul pas și râd. Am decis că acest cancer nu mă va controla pe mine, indiferent de ce va urma. Am decis că voi merge mai departe”, a mai spus Edith, demonstrând încă o dată cât de puternică este.

Actrița a șocat și cu ultima sa apariție la un eveniment, unde și-a făcut apariția rasă în cap, dar cu un tatuaj, care reprezintă semnul pentru cancer. Starul din „Inimă sălbatică” susține că nu se va lăsa deloc învinsă de boală și va lupta până la capăt, indiferent de cât de greu îi va fi. În plus, ea a început să joace într-o nouă piesă de teatru în Mexic.

Citește și: