La nici o zi de la moartea sa, actrița de telenovele Edith Gonzales, ucisă de cancerul ovarian la numai 54 de ani, a fost înmormântată.

Conștientă de gravitatea bolii sale, pe care credea că a învins-o, ea a lăsat instrucțiuni precise cu privire la înmormântarea sa.

Edith Gonzalez și-a dat seama că nu mai are mult de trăit, atunci când a aflat că i-a recidivat cancerul ovarian. Ea i-a cerut fratelui ei, Victor Manuel, să o deconecteze de la aparate odată ce intră în moarte cerebrală (ceea ce s-a și întâmplat) și să „o lase să plece din această lume în pace”. 

”A vrut să plece în pace. Așa a fost  mereu stilul ei. Elegantă și rafinată, până în ultima clipă”, a declarat Cyhtia Klitbo, o prietenă de-ale actriței.

Cu limbă de moarte, Edith a cerut familiei sale să nu o lase pe fiica ei de 14 ani, Constanza, să vorbească cu presa, pentru că acest lucru ar putea să o afecteze cumplit. După moartea lui Edith Gonzalez, familia ei a dat un singur comunicat de presă, apoi nu a mai vorbit deloc cu jurnaliștii.

La înmormântare, printre primii care au ajuns la biserică a fost Santiago Creel, tatăl fiicei ei, Constanza. Soțul actriței, Lorenzo Lazo, este și el bolnav de cancer. De asemenea, prima lui soție a murit tot din cauza aceleiași boli. 

La funeralii, pe care actrița nu le-a dorit să fie triste, motiv pentru care s-a cântat și s-a dansat, fiind invitați inclusiv mariachi, mama ei, a ținut un discurs emoționant, printre lacrimi: ”Fetiţa mea nu mai este. Nu sunt cuvinte pentru a putea mulţumi Mexicului, publicului din Mexic. Fetiţa mea s-a dus, dar publicul rămâne. Mulţumesc, Mexicul meu“.

Edith Gonzalez a fost diagnosticată cu cancer ovarian în 2016 şi a suferit mai multe intervenţii chirurgicale prin care i-au fost extirpate ovarele şi uterul. În 2017, vedeta preciza despre lupta cu boala: „Nu sunt o luptătoare, sunt o iubitoare a vieţii“. Actriţa spunea atunci şi că ţine cancerul este sub control şi se arăta încrezătoare că va reuşi să depăşească încercarea cu bine.   

Vezi și Ce familie superbă avea Edith Gonzalez! Fiica ei, bucățică ruptă din ea

Citește și: