„Tatăl meu, Edward Lodewijk Van Halen, a pierdut lunga şi dificila luptă cu cancerul în această dimineaţă”, a scris Wolf Van Halen pe Twitter.

Figură a hard rock-ului anilor 1980, devenit celebru cu melodia „Jump”, vândută în milioane de exemplare în toată lumea, grupul Van Halen a fost înfiinţat în Pasadena, în apropiere de Los Angeles, de Eddie şi fratele său Alex (baterie), împreună cu solistul David Lee Roth.

Eddie Van Halen s-a născut în Amsterdam, Olanda, dar a crescut în Pasadena. Era considerat un chitarist virtuos şi s-a remarcat prin solo-ul de chitară pentru „Beat It” a lui Michael Jackson, în 1993.

„A fost cel mai bun tată la care puteam visa. Fiecare moment pe care l-am împărtăşit cu el pe scenă şi în afară a fost un cadou”, a adăugat Wolfgang ‘Wolf’ Van Halen, care l-a înlocuit la baterie în formaţia originală pe Michael Anthony în 2007.

După plecarea lui David Lee Roth, Van Halen a continuat să lanseze albume şi să cânte cu Sammy Hagar, apoi Gary Cherone.

Trupa Van Halen s-a reformat, la iniţiativa lui Roth, în 2006, şi a susţinut un turneu în America de Nord. În 2007, grupul a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame. În 2012, grupul Van Halen a lansat albumul de studio „A Different Kind of Truth”, ce a marcat revenirea trupei în peisajul rock american, după o pauză de peste două decenii.

În 2001, Eddie, unul dintre cei mai apreciaţi instrumentişti rock din lume, a fost diagnosticat cu cancer la limbă, iar un an mai târziu a fost declarat vindecat. Potrivit presei americane, el se lupta cu un cancer la gât de cinci ani, urmând tratamente în SUA şi Germania.

Vezi și Doliu imens în cinematografie! A murit la numai 42 de ani. Înainte să plece, s-a căsătorit în secret

Citește și:

Simona Sensual a divorțat. A confirmat, oficial, ruptura: ”După pandemia asta mi-am dat seama că…”

Kate Middleton este din nou însărcinată? Detaliul care a dat-o de gol