Cunoscutul designer Lucia Maria Hohan și fostul ei logodnic, Adrian Stănescu, sunt părți ale unui proces unic în România: încălcarea promisiunii de căsătorie.

Omul de afaceri a dat-o în judecată pe Hohan și a depus în instanță probe materiale care ar indica culpa exclusivă a femeii, relatează fanatik.ro.

În procesul inedit deschis de Adrian Stănescu în București, judecătorii trebuie să decidă dacă creatoarea de modă se face vinovată de ruperea logodnei și a promisiunii de căsătorie, faptă pedepsită de Codul Civil din România.

Potrivit art. 269 (Răspunderea pentru ruperea logodnei) pct. 1, din Codul Civil, „partea care rupe logodna în mod abuziv poate fi obligată la despăgubiri pentru cheltuielile făcute sau contractate în vederea căsătoriei, în măsura în care au fost potrivite cu împrejurările, precum și pentru orice alte prejudicii cauzate”.

Conform legii, Adrian Stănescu a decis să ceară despăgubiri financiare de la fosta logodnică, Lucia Maria Hohan, reclamantul indicând în cererea de chemare în judecată, conform informațiilor Fanatik, toate cheltuielile pe care le-ar fi făcut pentru ca designerul să fie fericită, detaliind și pretențiile exagerate ale lui Hohan cu privire la imobilele în care locuiau împreună.

Vezi și Ultima oră! Despărțire în lumea vedetelor. În urmă cu 7 luni, celebrul actor a cerut-o de soție și acum a rupt logodna! ”Uneori, lucrurile pur și simplu nu funcționează”

Citește și:

Analia Selis a spus adevăratul motiv pentru care a divorțat de Răzvan Suma: ”De fapt, el a plecat de acasă”. Ce s-a întâmplat

Charlie Ottley a obținut statutul de rezident român