Maya s-a născut pe 8 iulie 1998 în New York și este fiica cea mare ai actorilor americani Uma Thurman  și Ethan Hawke, care au împreună doi copii. Ei s-au cunoscut la filmările de la pelicula „Gattaca” (1997) și s-au căsătorit în mai 1998, cu două luni înainte să vină pe lume Mya. ÎN 2002 au devenit din nou părinți, Uma aducând pe lume un băiețel. Înaă, povestea lor de iubire a durat doar până în 2005, când au decis să divorțeze.

Ethan și-a refăcut viața alături de Ryan Shawhughes, a doua lui soție, care i-a adus pe lume încă două fete, care au venit pe lume în 2008 și în 2011.  Maya mai are o soră vitregă, în vârstă de 7 ani, și  din relația mamei ei cu fostul ei logodnic, omul de afaceri Arpad Busson.

Maya este fiica unor mari actoriSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

 

Citește și:  Cea mai frumoasă fetiţă din lume va împlini 18 ani. Cele mai recente imagini cu ea au uimit pe toate lumea

Maya Hawke joacă în cel mai recent fil al lui Quentin Tarantino

Maya seamănă foarte bine cu mama ei, fiind copia ei fidelă. Ca și Uma și bunica ei, la începutul carierei, tânăra a pozat în revista Vogue. A fost imaginea brandului britanic de modă AllSaints și a apărut în mai multe spoturi publicitare pentru Calvin Klein. Iar recent a devenit imaginea colecției de primăvară-vară a designerului american Zac Posen.

După ce mama ei, Uma Thurman,  a devenit faimoasă pentru rolul din `Pulp Fiction` a lui Quentin Tarantino, celebrul regizor a ales-o acum pe fiica actriței să joace în noul lui film `Once Upon a Time in Hollywood`.

Actrița în vârstă de 20 de ani s-a alăturat astfel lui Leonardo DiCaprio, Brad Pitt și Margot Robbie în drama care aduce un omagiu ultimelor momente din era de aur a Hollywood-ului, potrivit Deadline.

 

Maya Hawke a debutat în actorie în 2017, în adaptarea de Crăciun a BBC pentru `Little Women`, interpretând rolul lui Jo March, personajul Louisei May Alcott din clasicul roman cu același nume.

Ea va apărea în sezonul al treilea din  serialul `Stranger Things`, realizat de Netflix. Conform Variety, actrița va interpreta rolul unui personaj numit Robin, care, plictisită de rutina vieții din Hawkins, este în căutarea entuziasmului și ajunge să primească ceea ce-și dorește, ba chiar mai mult, după ce descoperă un secret întunecat.

Citește și: