Se pare că ducele de Sussex a facut aranjamente pentru prima sa călătorie acasă de când el și Meghan au renunțat la viața regală și s-au mutat în California. Va fi prima întâlnire cu familia lui, de la celebrul interviu acordat lui Oprah, luna trecută.

Citește și: Ce i-a cerut prințul Philip iubitei sale Lilibet, înainte să moară. Regina i-a îndeplinit dorința

Sursele spun că prințul Harry a vorbit deja cu membrii familiei, inclusiv cu prințul Charles, Beatrice și Eugenie, potrivit Mirror, dar a anunțat că Meghan nu-l va însoți. Ea va rămâne în California, pentru că nu a primit acordul medicului să participe, fiind gravidă cu cel de-al doilea copil și preferând să nu se expună riscurilor.

„A spus că vrea să fie cu toată lumea și deja făcea aranjamente pentru a veni acasă. Nu vrea nimic altceva decât să fie alături de familia lui, în mod special alături de bunica lui, în astfel de momente grele”, a precizat sursa.

Cuplul a adus un scurt tribut prințului Philip, în urma știrii despre moartea ducelui de Edinburgh.

Într-o postare pe site-ul lor Archwell, ducele și ducesa de Sussex i-au adus un omagiu ducelui. Pe un fundal întunecat, un singur mesaj în relief, scris cu litere albe: „În memoria Alteţei Sale Regale, Ducele de Edinburgh, 1921-2021. Vă mulţumim pentru devotament … ne veţi lipsi foarte mult”, a fost afişat pe site-ul web al Archewell, organizaţia de caritate şi de producţie audiovizuală fondată de cuplu anul trecut.

Întoarcerea prințului Harry în Marea Britanie pentru înmormântarea bunicului său va fi un moment esențial pentru familia regală, mai ales după dezvăluirile făcute de Meghan Markle în interviul cu Oprah Winfrey.

Harry va participa la eveniment la Capela St George, Windsor. Este posibil ca Harry să facă călătoria spre Londra cu avionul privat și i se poate permite să folosească o scutire diplomatică pentru a renunța la normele de carantină Covid aplicabile zborurilor din SUA.

Potrivit unor informații, Harry va fi testat pentru Covid-19 înainte de plecarea din SUA și la sosirea în Marea Britanie, în loc să fie supus carantinei normale de 10 zile, deși călătorii au voie să părăsească carantina dacă au rezultat negativ covid-19 după cinci zile.

Nu se știe unde va sta în timpul șederii sale în Marea Britanie și nici pentru cât timp va rămâne după înmormântare.

Prințul Philip a murit în somn, în apartamentul lui privat de la castelul Windsor, vineri dimineața, pe 9 aprilie, cu doar două luni înainte să împlinească vârsta de 100 de ani.

Citește și:

Povestea de iubire neștiută dintre regina Elisabeta a II-a și prințul Philip. S-a îndrăgostit de el când avea doar 13 ani

Ultima fotografie oficială a reginei Elisabeta alături de soțul ei, prințul consort Philip. Ducele a murit la 99 de ani