Este vorba despre prințesa Christina, cunoscută și ca Doamna Magnusson, sora mai mică a Regelui Carl Gustaf al Suediei. Printr-un comunicat oficial, prințesa, în vârstă de 74 de ani,  a anunțat miercuri că a decis să se retragă din viața publică și că va renunța la îndatoririle regale, pentru a se bucura pe deplin de timpul ei. ”Nu vreau să fiu ținută în loc de o grămadă de lucruri în viitorul apropiat, dar apreciez ce am și pe cei pe care îi am în jurul meu”, a declarat prințesa Christina, potrivit revistei Hello!.

SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

A fost diagnosticată cu cancer

 

Retragerea prințesei Cristina vine ca urmare a problemelor de sănătate pe care le are. În urmă cu doi ani, ea a fost diagnosticată cu leucemie cronică. Ea a încercat un tratament care nu a dat rezultate, după care a fost supusă unui transplant  de celule stem care s-a dovedit a fi de succes. Sora Regelui Carl Gustaf a fost operată în 2010 din cauza cancerului mamar și a reușit să învingă boala.

Prințesa Christina, care este cunoscută și drept Christina Magnuson,  este căsătorită cu Tord Gosta Magnuson și au împreună trei copii: Carl Gustaf Victor, Tord Oscar Frederik și Victor Edmund Lennart. Ea și-a pierdut titlul de ”Înălțimea Sa regală”, după ce s-a căsătorit cu cineva de un rang inferior, dar fratele său, regele, a decis că poate păstra titlul de Prințesa Christina, Mrs. Magnuson.

Christina s-a ocupat foarte activ de toate acțiunile Fundației familiei regale și de Crucea Roșie, dar a organizat și campanii caritabile  pentru lupta împotriva cancerului, dar și pentru bolnavii de SIDA. Sora regelui Suediei s-a ocupat chiar și de modernizarea familiei regale suedeze și a arătat un mare interes pentru cultura și artele din țara ei.

Citește și: