Viorel Cataramă a uimit pe toată lumea la începutul lunii mai când a anunțat că vrea să se infecteze voit cu noul coronavirus pentru a demonstra că  autoritățile au abordat greșit criza coronavirusului, iar acum revine cu noi declarațiicontroversate.

Omul de afaceri a vrut să arate că noul virus nu este așa periculos precum pretind unii medici și că măsurile luate de autorităriți în timpul stării de urgență au fost exagerate și nu au făcut altceva decât să afecteze economia, lăsând o grămadă de oameni fără loc de muncă. Acum acesta revine cu noi declarații controversate. În timp ce autoritățile ne recomandă să purtăm mască în locurile publice pentru a ne proteja de covid-19, acesta consideră că nu trebuie să fie obligatorie purtarea măștii de protecție.

„Să demontam o mare prostie propagata în spațiul public. Masca se poartă ca să te protejezi tu, nu ca să nu infectezi pe altul! O persoană care poartă corect mască nu poate fi infectată de o persoană care nu poartă! Virusul nu trece prin mască! Altfel, ce rost ar mai avea masca? De aceea, nu putem accepta obligativitatea purtării măștii”, a scris Cataramă pe Instagram.