Luni, 19 septembrie, va rămâne o zi istorică. Regina Angliei, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, a fost înmormântată în capela din Castelul Windsor. Suverana își doarme somnul de veci alături de tatăl ei, Regele George al VI-lea, Regina Mamă, sora ei, Margaret, şi soţul ei, Prinţul Philip. Pe lespedea de marmură a mormântului ei va fi gravat: „Elizabeth II 1926-2022”. Familia Regală va mai ţine doliu încă o săptămână, până la 26 septembrie.

După acea zi încărcată de emoție și de solemnitate au rămas în urmă și imaginile cu strănepoții reginei, copleșiți de moment, cu micuța prințesă Charlotte izbucnind în plâns, cu Regele Charles împietrit de durere sau cu Meghan, ducesa de Sussex, care nu și-a putut reține lacrimile. Cu toate acestea, gestul lui Meghan, de a-și arăta emoțiile în public, și-a găsit detractori. „Chipul lui Meghan Markle nu avea o emoție autentică și știa că lacrimile ei vor fi fotografiate”, a declarat, pentru Daily Star, specialistul în limbaj corporal, Adrianne Carter.

FWROSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

Un expertul în limbajul trupului: „Este greu de spus dacă lacrimile lui Meghan Markle reprezintă o tristețe autentică”

Aceasta a criticat-o pe fosta actriță, punând la îndoială autenticitatea lacrimilor de la funeralii. „Este greu de spus dacă lacrimile reprezintă o tristețe autentică, dar Meghan știe cu siguranță că lacrimile sunt văzute și fotografiate. În imagini nu se vede prea multă mișcare a mușchilor feței, care ar fi activată în cazul unor expresii emoționale autentice”, mai spune Adrianne Carter pentru publicația amintită.

Îmbrăcată cu o rochie neagră, impecabilă, purtând o pălărie cu boruri largi și cerceii cu perlă primiți de la regină, soția Prințului Harry s-a străduit să își păstreze calmul în timpul funeraliilor, însă la un moment dat lacrimile nu au mai putut fi ținute sub control. Gestul i-a emoționat profund pe internauți, care nu sunt de acord cu analiza specialistului în limbaj corporal. „Meghan a fost un sprijin enorm pentru Harry”, „Ea este mereu acolo pentru el”, „Această fotografie cu Meghan m-a făcut să plâng. Durerea de pe fața ei în timp ce plânge, privind sicriul plecând, este sfâșietoare”, sunt doar câteva dintre mesajele utilizatorilor de social media.

Citește și: Lacrimi regale. Cele mai înduioșătoare imagini de la funeraliile Reginei. Fiul, nora și strănepoții, copleșiți de emoție și de solemnitatea momentului

Citește și: Simboluri emoționante în hainele de doliu, la înmormântarea Reginei. Strănepoata Charlotte, omagiu duios pentru „Gan Gan”

Citește și: Loiali Reginei până la capăt. Câinii corgi și poneiul suveranei au făcut parte din tabloul emoționant al funeraliilor

Citește și: Câți copii, nepoți și strănepoți are Regina Elisabeta a II-a. Cine sunt aceștia și care este linia de succesiune