Angela Gheorghiu s-a născut în oraşul Adjud, în județul Vrancea, pe 7 septembrie 1965, şi a făcut rapid trecerea de la micuţul său oraş natal la marile scene de operă din lume.

Soprana a dus numele României pe culmile succesului, datorită talentului său neasemuit. 7 septembrie este ziua în care celebra cântăreaţă de operă îşi serbează ziua de naştere. A împlinit 58 de ani, la 24 de ore după ce a sărbătorit un alt eveniment foarte important: 10 ani de relaţie alături de iubitul său cu 22 de ani mai tânăr.

Angela Gheorghiu, poveste de dragoste alături de un bărbat cu 22 de ani mai tânăr

Angela Gheorghiu trăieşte o frumoasă poveste de dragoste, căreia nu mulți îi dădeau șanse. Cei doi sunt împreună din anul 2013 şi au punctat împlinirea a 10 ani de relaţie printr-o postare pe Facebook.

”Happy 10th Anniversary to us ❤️ ❤️ ”, a scris soprana pe rețeaua de socializare, unde a postat și o fotografie de cuplu, în care cei doi se îmbrățișează cu foc.

Marea artistă Angela Gheorghiu a avut o viaţă sentimentală agitată până să-l cunoască pe Mihai. Povestea de dragoste a Angelei Gheorghiu cu  Mihai Ciortea a început în 2013. De profesie medic stomatolog, tânărul a renunţat la meseria lui și la tot ce avea în România, pentru a fi mereu alături de mare artistă, care concertează peste tot în lume, el urmând-o prin toate colțurile lumii.

Deşi, iniţial mulți nu au crezut în această poveste de dragoste şi în durata ei, cei doi au dovedit până acum că sunt un cuplu solid. Cei doi se pozează mereu, ca un cuplu îndrăgostit, în fiecare colţ al lumii, și par foarte fericiți.

fotografia-aniversaraSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 16

”Pe Mihai l-am cunoscut la Royal Opera House, în momentul cel mai trist al vieţii mele private, după mari dezamăgiri. El era un admirator de-al meu de o viaţă, şi un mare iubitor al muzicii clasice şi al teatrului. De un an îl vedeam împreună cu fratele lui geamăn şi cu părinţii lor după diferite spectacole prin Europa şi America”, spunea Angela Gheorghiu într-un interviu.

Cum arată iubitul tinerel al Angelei Gheorghiu. Instantanee din vacanța în Elveția. Ce mult o iubește!

Mariajul de 17 ani cu Roberto Alagna, marcat de violenţă şi agresiuni verbale

Înainte să îl întâlnească pe Mihai Ciortea, Angela Gheorghiu a fost căsătorită de două ori. Primul soţ al sopranei a fost Andrei Gheorghiu, fiul violonistului și profesorului Ștefan Gheorghiu. Apoi, cântăreaţa de operă s-a căsătorit cu Roberto Alagna, însă cei doi au divorțat în anul 2013.

După despărţirea de Alagna, soprana a mărturisit că mariajul ei a fost marcat de violenţă şi agresiuni verbale. Ulterior, înainte de a forma un cuplu cu Mihai, soprana a avut a avut o relație și cu Cezar Ouatu.

O carieră de invidiat

Angela Gheorghiu a absolvit Conservatorul din București în anul 1990. Vocea unică şi prezenţa scenică au transformat-o curând într-un nume de rezonanţă al scenei lirice internaţionale.

În străinătate a cântat pentru prima dată la Basel, în Elixirul dragostei de Gaetano Donizetti. A debutat în 1992 la Royal Opera House din Londra cu rolul Zerlina, în Don Giovanni, urmată de Mimì din La bohème de Giacomo Puccini, apoi în Adina la Opera de Stat din Viena și la Opera din Hamburg.

În 1993 a debutat la Metropolitan Opera în La bohème. La Royal Opera House a triumfat în mult aplaudata Traviata de Giuseppe Verdi, dirijată de Sir Georg Solti, în 1994, spectacol pentru care, ca să poată fi transmis în direct, a fost anulat programul obișnuit de la BBC. Spectacolul a fost înregistrat de casa de discuri Decca.

De atunci, soprana Angela Gheorghiu a fost o prezență constantă în săli de operă și de concert din lumea întreagă: Viena, Paris, Milano, Londra, New York, Salzburg, Berlin, Tokyo, Roma, Seul, Veneția, Atena, Monte Carlo, Chicago, Philadelphia, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Balbeck, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Madrid, Barcelona, Praga, Montreal, Toronto, Moscova, Taipei, San Juan, Ljubljana, Shanghai, Oman, Frankfurt, Verona și altele.

În Franţa, a fost decorată cu titlul de ”Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor” şi ”Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor”, scrie Agerpres. În 2001, cu ocazia decernării premiilor Classical Brit Award, a obţinut titlul de ”cea mai bună voce feminină a anului”, iar în 2010 a câştigat premiul pentru cea mai bună artistă a anului, în cadrul aceleiaşi gale. În anul 2004, Ministerul Afacerilor Externe i-a acordat premiul Diplomaţiei prin Cultură.

Soprana Angela Gheorghiu a primit, la 10 decembrie 2010, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte ”George Enescu” din Iaşi. Artista a fost sărbătorită la 30 decembrie 2010, într-un spectacol desfăşurat în Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti, cu ocazia decernării Ordinului ”Steaua României”, în grad de Comandor. La 28 octombrie 2011, a interpretat pe scena Teatrului Balşoi din Moscova un fragment în limba rusă din opera ”Dama de pică”, de Piotr Ceaikovski.

În octombrie 2012, a primit decoraţia regală ”Nihil Sine Deo” din partea regelui Mihai I, pentru promovarea culturii româneşti peste hotare.

Vezi și Soprana Angela Gheorghiu, declarație controversată: „Nu datorez nimic României. Nu am fost susținută de acest stat niciodată în cariera mea!”

Citește și:

Doina Teodoru și Cătălin Scărlătescu nu țin banii la comun, iar acum ea a explicat și de ce. De fapt cât câștigă celebrul chef

Vine nunta de sute de mii de euro dintre Alin Oprea și Medana! Numai onorariul pentru artiști va fi de peste 100.000 de euro! Cine va cânta