Miercuri dimineaţă a fost emisă sentinţa care îi dă dreptate lui Javier Sanchez Santos în procesul de paternitate împotriva lui Julio Iglesias. Decizia de miercuri a unui tribunal din Valencia a pus capăt unei dispute privind paternitatea care a durat trei decenii, după ce cântăreţul a refuzat să facă un test ADN.

Această decizie este o victorie pentru Javier Sanchez Santos, născut în aprilie 1979, fiul fostei dansatoare portugheze Maria Edite Santos. Prima sa solicitare de recunoaştere a paternităţii a fost respinsă în 1999 de Curtea Supremă Spaniolă.

Avocatul lui Julio Iglesias a făcut imediat apel împotriva deciziei.

În faţa tribunalului care a judecat cazul cu uşile închise, mama reclamantului, Maria Edite Santos, a declarat că a avut o relaţie de o săptămână cu Julio Iglesias, în iulie 1975 în Catalonia, iar 9 luni mai târziu s-a născut fiul său.

Va avea drepturi chiar și dacă nu va fi inclus în testament!

Ziariștii au discutat cu avocaţii lui Javier Santos, pentru a afla care vor fi drepturile de care va beneficia cel de-al 9-lea fiu legitim al lui Julio Iglesias.

„Primul drept şi cel mai important este înscrierea sa în registrul civil ca fiu legitim al lui Julio Iglesias. Javier este hotărât să ia numele de Iglesias în momentul în care decizia va fi fermă.

Alte drepturi vor fi cea de a fi asistat financiar de tatăl său, în cazul unei boli grave şi dacă nu îşi poate plăti tratamentul”.

Iar în cazul în care ar fi privat de mijloace financiare pentru a se putea întreţine singur, tatăl său va fi nevoit să-l ajute, au confirmat avocaţii lui.

După moartea artistului, Javier, în vârstă de 43 de ani, va avea drepturi de moştenire – 33% din averea lui Julio Iglesias – împărţită cu ceilalţi opt copii ai cântăreţului. Este un procent de care va beneficia, chiar şi dacă nu este inclus în testament, a subliniat avocatul său.

Vezi și Justiția a decis, după 30 de ani de procese: Julio Iglesias e tatăl biologic al unui bărbat de 43 de ani. A avut o relație de o săptămână cu mama acestuia

Citește și: