Au strălucit toată viața pe marile scene și au fost un model pentru româncele care visau la eleganța și la carisma lor. Pe 9 iulie, Mirabela Dauer, Angela Similea și Margareta Pâslaru își sărbătoresc ziua de naștere. Din păcate, au rămas singure, deși toată viața au iubit cu pasiune și cu devotament.

Angela Similea împlinește vârsta de 76 de ani pe 9 iulie, iar aniversarea o găsește cu tolba plină de amintiri, suferințe, dar și realizări uriașe. Este o bunică fericită, căci are doi nepoți de la unicul ei fiu, Sorin Hilgen, pe Grace și pe Jan Christian, stabiliți în SUA. Ei sunt alinarea solistei, căci în rest frumoasa Angela Similea a suferit în câțiva ani cât alții în două vieți. 10 drame în 10 ani e prea mult pentru oricine.

Angela Similea, 10 drame în 10 ani

Necazurile au început pentru Angela Similea în 2009, când mama și soțul ei, regretatul Victor Surdu, s-au îmbolnăvit. Cuplul nu a mai putut plăti ratele la bancă, pentru un împrumut pe care l-a făcut în anul 2007, în valoare 700.000 de euro, așa că au scos la vânzare conacul din Belciugatele. De aici a început declinul. În martie 2010, Angela Similea și Victor Surdu au fost executați silit de bancă, iar în luna noiembrie a aceluiași an artista trăiește o nouă dramă. Mama sa, Gherghina, s-a stins din viață după o lungă suferință.

Dar nici anul 2011 nu o scutește pe Angela de lacrimi, căci pe 7 aprilie 2011 se stinge soțul ei, Victor Surdu, cu care s-a căsătorit în 1999 și care o iubea în taină, de pe vremea lui Ceaușescu. Regretatul politician moare în urma unei lupte dure cu un cancer la pancreas și lasă în urma sa o mulțime de datorii. Tocmai de aceea, un an mai târziu, în 2012, Angela rămâne și fără apartamentul din Drumul Taberei, al părinților ei, cu care girase pentru creditul soțului.

2013 vine și el cu un deces care a marcat-o profund pe Angela Similea. Se stinge din viață Titus Munteanu, „tăticul Școlii Vedetelor” și totodată nașul ei de cununie cu primul soț, Sorin Movileanu, dar și nașul copilului lor, Sorin. În noiembrie 2017, Angela Similea își pierde unul dintre cei doi frați și este dărâmată de durere. În 2018, după atâta suferință adunată, artista decide să se retragă din muzică. 2019 vine și el cu o pierdere, de data aceasta, financiară. Pe 2 aprilie 2019, artista pierde procesul pe avere cu fratele soțului ei, Gabriel Surdu. Miza a fost un teren de 6.500 de metri pătrați și o casă în satul Vişan, comuna Bârnova, în judeţul Iaşi.

angela-similea-4SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 19

Angela Similea, 4 căsnicii și o relație specială cu Florin Piersic

Angela Similea are 4 căsnicii la activ, însă relația ei specială cu Florin Piersic intrigă și în ziua de azi. Angela Similea a fost căsătorită cu Andi Constantin (electrician), Sorin Movileanu (chitarist), Jan Hilgen (afacerist) şi Victor Surdu (om politic). Angela Similea a vorbit voalat despre relația ei cu Florin Piersic, în cartea biografică „Angela – cântec şi rugă”, scrisă de Smaranda Jelescu. Florin era cu adevărat superb. Avea o frumuseţe de Făt-Frumos, departe de a fi efeminat. Ceea ce am înţeles eu repede lângă el este că «dacă eşti fluture», te-ai ars. Nu voiam să mă ard… M-am străduit să rămân şi eu o «lampă». Dar am creat un cuplu. Pe la televizor, în turnee. Mi-amintesc că Anna Szeleş, soţia lui, a suferit mult. Cel puţin în meserie. Ei doi erau frumoşi, erau talentaţi, dar, când am intervenit eu, s-a întâmplat un lucru la urma urmei normal. Adică, eram doi români înalţi, frumoşi şi celebri, eram un cuplu adevărat, a povestit Angela Similea.

Margareta Pâslaru a rămas văduvă în anul 2006

Margareta Pâslaru va împli, pe 9 iulie, vârsta de 79 ani. Nu a avut o copilărie ușoară. A fost marcată de lipsurile materiale, de divorțul părinților și de moartea tatălui ei. S-a lansat de tânără, în anul 1958, la 15 ani și s-a axat pe carieră, pentru a uita de problemele din familie. Margareta Pâslaru a lansat ”Diamant fermecat” și ”Lasă-mi, toamnă, pomii verzi”, fiind doar două dintre melodiile sale de succes. Plecarea ei în America, în anul 1983, a fost o mare pierdere pentru muzica românească. Artista și-a urmat atunci soțul, pe Gheorghe Sencovici, cu care are o fată, Ana Maria.

Margareta a revenit în țară în anii ’90. O vreme s-a împărțit pe două continente, însă acum stă mai mult pe aici, prin România. Fiica ei, Ana Maria, are un job important în America. Este președintele unei companii de consultanță în management. S-a căsătorit cu Juan, un bărbat latino american și au doi copii. În 2006, după 38 de ani de căsătorie, Margareta îl pierde pe soțul său, Gheorghe Sencovici, fostul campion la talere și inginer de profesie.

Mirabela Dauer, căsnicie de coșmar cu Traian Popovici: „A început să dea în mine cu fierul de călcat. M-a mutilat”

Mirabela Dauer, care va împlini 75 de ani pe 9 iulie, a avut noroc în carieră, fiind una dintre cele mai bune voci ale României, dar mult ghinion în dragoste. Căsătorită de două ori, cu două divorțuri la activ, solista a povestit cu lux de amănunte calvarul pe care l-a trăit în tinerețe. La 18 ani s-a măritat cu Willy Dauer, dar după 5 ani a venit divorțul. „La cârciuma unde ne-am căsătorit, tot acolo ne-am și despărțit. Eram noi doi și tata. Ei au băut bere, eu, suc, am mâncat, am petrecut și am divortat la tribunalul de vizavi”, povestea Mirabela, într-un interviu pentru Revista Tango.

Cel de-al doilea soț, Dan Traian Popovici, un regizor de montaj din Televiziunea Română, a fost cea mai mare greșeală, susține solista. Mirabela Dauer a trăit un adevărat coşmar în timpul celei de-a doua căsnicii, care a durat din 1972, până în 1980.

N-am mai putut să alăptez, căci îmi secase laptele din cauza atâtor bătăi. Popovici nu m-a ajutat deloc după ce am născut. Un an şi jumătte m-am chinuit îngrozitor. Copilul plângea foarte mult, mai ales noaptea, iar bătăile reîncepuseră. Picătura care a umplut paharul a fost o întâmplare petrecută la mare, în 1980″, a povestit Mirabela Dauer. 

Eram cu el şi copilul. Eu cântam pe Litoral, aveam spectacol în fiecare seară, trebuia să câştig mulţi bani, pentru că aşa voia soţul meu. Într-o seară, după concert, m-am întors la hotel. Popovici nu era în cameră. A apărut în scurt timp, beat, abia se mai ţinea pe picioare. A intrat în cameră, dar nu pe uşă, ci prin balcon. Şi, brusc, a început să dea în mine cu fierul de călcat. M-a mutilat. A făcut un scandal îngrozitor, toată lumea ieşise din camere să vadă ce se întâmplă.

Am fost dusă de urgenţă la spital cu Salvarea. A doua zi a venit şi Popovici, cu flori. Voia să-l iert, dar de data asta nu am mai putut. I-am spus că vreau să divorţez. Zece zile am stat în spital. După ce am ieşit, nişte prieteni mi-au recomandat un avocat pentru divorţ. Avocatul ăsta m-a nenorocit. A vândut procesul avocatului lui Popovoci. La proces, fostul meu soţ a zis că m-a prins cu alt bărbat în pat. Popovici mi-a luat copilul, apoi mi-a luat tot”, a povestit Mirabela Dauer în cartea biografică „Pe drumul vieţii”, scrisă de Anca Nicoleanu și publicată la editura Nemira, în 2002.

„După doar două săptămâni de la oficializarea relaţiei, mi-am dat seama că am greşit crunt măritându-mă cu el. Au început bătăile. Popovici bea din cale-afară de mult. După ce am rămas însărcinată, mi-am zis că, poate, după naşterea copilului se va schimba. S-a bucurat grozav când a aflat că va fi tată. Rărise semnificativ şi bătăile. Însă după ce am născut şi m-am întors acasă, bătăile au reînceput mai rău ca înainte.