Aceasta a fost tăiată în bucăți și apoi a fost arsă. Totul s-a întâmplat după ce femeia l-a ajutat pe fiul ei și pe trupa lui să plece la un concert în afara țării pe vremea comunismului.

”Maică-mea a fost singura care a ştiut că se pleacă. Nimeni din formaţie nu a ştiut, până în momentul în care i-am băgat în boxă. Maică-mea m-a ajutat. După întoarcerea mea în ţară, mama a fost pedepsită. Ea a fost pedepsită pentru această aventură. A fost tăiată în bucăţi şi i s-a dat foc. Vă daţi seama că nu mai pot să dau înapoi. După 5 ani de scandal, că nu găseau pe nimeni, au luat un ţigănuş din gară, l-au pus acolo, a stat 5 ani în puşcărie. Dacă era ăla, că-l ştiu, îl omoram eu. Dar nu era el. securitatea ştia tot ce mâncăm, ce bem, ce vorbim, fiecare frază, cu ce gagici umblăm, ştiau tot”, a povestit Nicu Covaci.

Citește și: Vă mai amintiți de gemenele de la Indiggo? Au dat lovitura în SUA și au ajuns celebre

11403366_673066832795138_6043224557283060245_nSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

 

S-a stabilit în Spania

”Am plătit preţuri uriaşe, dar cel mai mare preţ l-a plătit maică-mea, care a fost tăiată în bucăţi şi i s-a dat foc. Mi-a spus căpitanul Poliţiei «vezi că tu eşti vizat». A doua zi după înmormântare, am scos-o din mormânt, am ars-o şi o am acasă, în Spania, într-un vas de argint. Îi spun în fiecare zi «bună dimineaţa, mamă»”, a mărturisit celebrul rocker pentru Adevărul.

”Nu mi-e teamă de moarte. La mine acolo (n.r. în Spania), e vârf de munte şi jos e marea, aşa că atunci când o să simt că nu mai pot, îmi iau zborul. Dacă o fi să pic, am spus ca cenuşa mea să fie aruncată în mare”, a mai spus  artistul.

După ce două decenii a fost rezident în Germania, liderul grupului emblematic pentru rock-ul românesc, Phoenix, Nicu Covaci s-a stabilit din anul 2002 în Spania, dar revine periodic în țară pentru a susține concerte. Un al doilea concert aniversar Phoenix 55 va avea loc marți, 12 septembrie la Berăria H.

Citește și: